Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Mια αγορά σαν video game
[Η Ναυτεμπορική]: Mια αγορά σαν video game

[Η Ναυτεμπορική]: Mια αγορά σαν video game

Το 2018 «έκοψε» 137 δισ. δολάρια. Το 50% του τζίρου προήλθε από φορητές συσκευές. Τα πρωτεία έχουν η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Βασικό προϊόν; Η διασκέδαση. Ένας εντυπωσιακά δυναμικός τομέας γεννά ευκαιρίες για επενδύσεις, διαμορφώνοντας τεράστια περιθώρια στην Ελλάδα. Αγορά video games: τα μεγέθη, η κριτική, ο αντίλογος.

Τα μεγέθη και ο κόσμος των e-sports

Το περασμένο έτος η βιομηχανία video games κατέγραψε 13,3% αύξηση, με προοπτική να αγγίξει τα 180 δισ. δολάρια το 2021. Σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Newzoo, το 51% των εσόδων προήλθε από tablets και smart phones, το 24% από PC και το 11% από κονσόλες.

Αιχμή του δόρατος είναι ο τομέας των ψηφιακών σπορ, τα οποία απέδωσαν 906 εκατ. ευρώ το 2018 και «τρέχουν» με ετήσια αύξηση 40%. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα των PayPal και SuperData, οι καταναλωτές e-sports ανέρχονται σε περίπου 500.000, με σαφώς ανοδική τάση. Τα έσοδα κυμαίνονται στις 850.000 δολάρια, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη. Άλλα στοιχεία, του Newzoo, τοποθετούν συνολικά την ελληνική αγορά στην 48η θέση της διεθνούς κατάταξης, με συνολικά έσοδα 171 εκατ. δολάρια.

Προκειμένου να αντιληφθεί κανείς συνολικά το μέγεθος της βιομηχανίας video games, αρκεί να αναλογιστεί ότι τον περσινό τελικό του League of Legends , ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού, παρακολούθησαν 74 εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!