Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μετρό: Καθυστερήσεις δρομολογίων, «ουρές» και ταλαιπωρία
[Η Ναυτεμπορική]: Μετρό: Καθυστερήσεις δρομολογίων, «ουρές» και ταλαιπωρία

[Η Ναυτεμπορική]: Μετρό: Καθυστερήσεις δρομολογίων, «ουρές» και ταλαιπωρία

Με καθυστερήσεις, ουρές και με μια γενικότερη ταλαιπωρία υποστηρίζουν ότι έρχονται καθημερινά οι χρήστες του μετρό στην Αθήνα. Όπως λένε, καθημερινά, κυρίως στις ώρες αιχμής, μπορεί να περάσουν δύο με τρεις συρμοί, οι οποίοι είναι γεμάτοι από κόσμο και δεν μπορούν να επιβιβαστούν χάνοντας χρόνο. Παράλληλα ισχυρίζονται ότι παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κάρτας, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί και οι «ουρές» καλά κρατούν, ειδικά κάθε αρχή του μήνα.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες κάνουν λόγο για «πλήρη απαξίωση» των αστικών συγκοινωνιών, με ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά συντήρησης των συρμών και των εγκαταστάσεων.

Από την άλλη η διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών επισημαίνει ότι σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις και την αντιμετώπιση αυτών γίνεται αναδιάρθρωση με στόχο τον εξορθολογισμό των δρομολογίων, ενώ για τις «ουρές» στα εκδοτήρια τονίζει ότι αυτές θα εξαλειφθούν όταν οι χρήστες του μετρό εξοικειωθούν πλήρως με το νέο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και καρτών.

Στο πλαίσιο αυτό το ΑΜΠΕ μίλησε με πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τους εργαζόμενους, αλλά και τη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών.

Καταγγελίες πολιτών

«Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι προσπαθούμε να βαδίσουμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα και κυρίως να περιοριστεί ο αριθμός αυτών που έμπαιναν χωρίς εισιτήρια στα ΜΜΜ, ωστόσο φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουμε συνηθίσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο», εξηγεί η 28χρονη Σοφία.

Και προσθέτει: «Ο κόσμος δεν είναι ακόμη εξοικειωμένος με τα αυτόματα μηχανήματα, και τα μηχανήματα πολλές φορές κολλάνε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!