Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέθοδος αιώρησης μέσω ροής θερμότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Μέθοδος αιώρησης μέσω ροής θερμότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Μέθοδος αιώρησης μέσω ροής θερμότητας

Η ροή θερμότητας από το θερμό στο ψυχρό αντικείμενο διατηρούσε τα σωματίδια αιωρούμενα στις θέσεις τους επ’αόριστον.

Δύο προπτυχιακοί φοιτητές του University of Chicago, οι Φράνκι Φουνγκ και Μιχαΐλο Ουσατιούκ, ηγήθηκαν ομάδας ερευνητών του πανεπιστημίου που επέδειξε ότι είναι δυνατή η αιώρηση μιας ποικιλίας αντικειμένων (σφαίρες από κεραμικό και πολυαιθυλένιο, κομμάτια γυαλί, σωματίδια πάγου κ.α.) ανάμεσα σε μια θερμή πλάκα και μια ψυχρή πλάκα σε έναν θάλαμο κενού.

Στο πλαίσιο της δουλειάς τους, οι ερευνητές σημείωσαν μια σειρά σημαντικών επιτευγμάτων, από άποψης διάρκειας, προσανατολισμού και τεχνικής: Η αιώρηση διήρκεσε για πάνω από μια ώρα αντί για μερικά μόλις λεπτά, επετεύχθη σταθερότητα ακτινικά και κάθετα, αντί για μόνο κάθετα, και χρησιμοποιήθηκαν μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες αντί για φως ή μαγνητικά πεδία. Τα ευρήματά τους παρουσιάστηκαν στις 20 Ιανουαρίου στο Applied Physics Letters.

«Η μαγνητική αιώρηση λειτουργεί μόνο σε μαγνητικά σωματίδια και η οπτική αιώρηση λειτουργεί μόνο σε αντικείμενα που μπορούν να πολωθούν από φως, αλλά μέσω της πρωτοποριακής μας μεθόδου, επιδεικνύουμε μια μέθοδο για αιώρηση αντικειμένων πάσης φύσεως» λέει ο Τσενγκ Τσιν, καθηγητής Φυσικής στο εργαστήριο του οποίου (στο Gordon Center for Integrative Science) έγιναν τα πειράματα.

Στο πείραμα, η κάτω χάλκινη πλάκα διατηρείτο σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ ένας κύλινδρος από ανοξείδωτο ατσάλι γεμάτος υγρό άζωτο που διατηρείτο στους -148 βαθμούς Κελσίου (-300 Φαρενάιτ) βρισκόταν από πάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!