Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Σε Ελλάδα και Τουρκία οι ΥΠΕΣ Γερμανίας και Γαλλίας
[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Σε Ελλάδα και Τουρκία οι ΥΠΕΣ Γερμανίας και Γαλλίας

[Η Ναυτεμπορική]: Μεταναστευτικό: Σε Ελλάδα και Τουρκία οι ΥΠΕΣ Γερμανίας και Γαλλίας

Την Ελλάδα και την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ και της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, καθώς και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κύριο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να είναι οι αυξανόμενες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, ενώ όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ ο Ζέεχοφερ φέρει στις αποσκευές του συγκεκριμένες προτάσεις για μια γερμανική συνδρομή στις ελληνικές και τουρκικές αρχές

Πρόσφατα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι η Γερμανία προτίθεται να δεχθεί στο έδαφός της το 25% των προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο. Παράλληλα το γερμανικό υπουργείο διαμήνυσε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί μια μεταβατική λύση στο επόμενο διάστημα, παρά μια μόνιμη κάποτε στο μέλλον.

Το Βερολίνο ευελπιστεί ότι περίπου 12 χώρες-μέλη της ΕΕ θα συμμετάσχουν τελικά σε ένα μηχανισμό κατανομής προσφύγων και μεταναστών. Ο γερμανός υπ. Εσωτερικών πάντως προτείνει ένα σύστημα «ελαστικής αλληλεγγύης», το οποίο προβλέπει, για τις χώρες που δεν θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους, τη χορήγηση βοήθειας σε είδος, τεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό ή ακόμα και χρήματα. Σύμφωνα με τον Χ. Ζέεχοφερ είναι ανώφελο να περιμένουμε μια συμφωνία και των 27 χωρών-μελών, διότι τότε δεν θα βρεθεί ποτέ λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!