Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μετά το Brexit, Βρετανοί εβραίοι θέλουν να ξαναγίνουν… Γερμανοί
[Η Ναυτεμπορική]: Μετά το Brexit, Βρετανοί εβραίοι θέλουν να ξαναγίνουν… Γερμανοί

[Η Ναυτεμπορική]: Μετά το Brexit, Βρετανοί εβραίοι θέλουν να ξαναγίνουν… Γερμανοί

Ο Τόμας Χάρντινγκ κάνει κάτι που άλλοι απόγονοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος δεν θα μπορούσαν να φανταστούν: αίτηση για να λάβει γερμανικό διαβατήριο.

Όταν η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο, ο 48χρονος συγγραφέας βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα που δεν θα παρουσιαζόταν στο εσωτερικό της Ε.Ε.: να ζητήσει την αποκατάσταση της γερμανικής του υπηκοότητας, την οποία η οικογένειά του έχασε επί του Τρίτου Ράιχ ή όχι; Χρειάστηκε μόνο λίγες ώρες για να αποφασίσει.

«Πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα πρακτικό θέμα. Πρόκειται για κάτι πνευματικό, πρόκειται για συμφιλίωση», εξήγησε ο κ. Χάρντινγκ. «Πρόκειται για την αναγνώριση της αλήθειας των φρικαλεοτήτων του παρελθόντος, αλλά και για την προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μαζί και ως Ευρωπαίος αυτό ελπίζω να κάνω», τόνισε ο Βρετανός.

Μια από τις πραγματικότητες του επικείμενου διαζυγίου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι ότι πολλοί Βρετανοί, οι πρόγονοι των οποίων κατάγονταν από άλλες χώρες της Ευρώπης ζητούν την υπηκοότητα σε άλλες χώρες μέλη προκειμένου να παραμείνουν μέλη του μπλοκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!