Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέση Ανατολή και παγκόσμια επιβράδυνση επί τάπητος στη σύνοδο του ΟΠΕΚ αρχές Ιουλίου
[Η Ναυτεμπορική]: Μέση Ανατολή και παγκόσμια επιβράδυνση επί τάπητος στη σύνοδο του ΟΠΕΚ αρχές Ιουλίου

[Η Ναυτεμπορική]: Μέση Ανατολή και παγκόσμια επιβράδυνση επί τάπητος στη σύνοδο του ΟΠΕΚ αρχές Ιουλίου

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα νέα δεδομένα στις αγορές πετρελαίου θα βρεθούν επί τάπητος στη συνάντηση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ τις επόμενες εβδομάδες. Η συνάντηση αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Χαλίντ Αλ-Φαλίχ. Στόχος του Ριάντ είναι η επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των υπολοίπων μελών του καρτέλ, αλλά και με την Ρωσία, να παραταθεί η συμφωνία για μείωση της παραγωγής, ώστε να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στις πετρελαϊκές αγορές και να σταθεροποιηθούν οι πετρελαϊκές τιμές.

Στις αρχές του μηνός, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας είχε αναφέρει ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών(OΠΕΚ) είναι κοντά στο να συμφωνήσει παράταση των μειώσεων στην παραγωγή πέραν της προθεσμίας του Ιουνίου. Το Ριάντ κάνει προσπάθειες να εξασφαλίσει και τη συναίνεση της Ρωσίας, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης συμμαχίας OΠΕΚ+. Ο κ. Φαλίχ παραδέχθηκε ότι χρειάζονται περισσότερες διαβουλεύσεις με τις χώρες εκτός του Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Ο ΟΠΕΚ+ είχαν δεσμευθεί για τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου, με τη συμφωνία να έχει εξάμηνη ισχύ και να εκπνέει αυτό το μήνα. Τα κράτη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι θα συναντηθούν τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφασίσουν την επόμενη κίνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!