Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Μανάμα
[Η Ναυτεμπορική]: Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Μανάμα

[Η Ναυτεμπορική]: Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι δεν θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Μανάμα

Η παλαιστινιακή ηγεσία επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη που οργανώνεται στο Μπαχρέιν τον Ιούνιο για την οικονομική πτυχή του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για το Μεσανατολικό, που αναμένεται να αποκαλυφθεί προσεχώς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Κυριακή την σύγκληση της διάσκεψης για τις οικονομικές διαστάσεις του σχεδίου, την οποία συνδιοργανώνει με τη Μανάμα την 25η και την 26η Ιουνίου. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους.

Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί «από κανέναν» για τη συνάντηση στο Μπαχρέιν. Σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω Διαδικτύου το βράδυ της Τετάρτης, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) ανέφερε ότι «η Παλαιστίνη δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Μανάμας». «Αυτή είναι η κοινή θέση των Παλαιστινίων, από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΑΠ ως τα κινήματα και τις άλλες πολιτικές οργανώσεις, προσωπικότητες, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών», προστίθετο στην ανακοίνωση.

Οι Παλαιστίνιοι πρακτικά διέκοψαν τις σχέσεις τους με την αμερικανική κυβέρνηση αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017.

Στη διάσκεψη στη Μανάμα αναμένεται να συμμετάσχουν επικεφαλής ή κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διαφόρων εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!