Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέι: Απογοητευμένη για την καθυστέρηση του Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Μέι: Απογοητευμένη για την καθυστέρηση του Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Μέι: Απογοητευμένη για την καθυστέρηση του Brexit

Η καθυστέρηση του Brexit αποτελεί «ζήτημα μεγάλης προσωπικής απογοήτευσης» δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τους Βρετανούς πολίτες, μετά τις εξελίξεις της Τετάρτης και την επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ζητεί από την Ε.Ε. την παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Απευθύνθηκε προσωπικά στους Βρετανούς πολίτες, λέγοντας ότι: «εσείς, οι πολίτες, κουραστήκατε από τις εσωτερικές διαμάχες, κουραστήκατε από τα πολιτικά παιχνίδια. Είμαι στο πλευρό σας», ενώ τόνισε ότι έφερε την καλύτερη δυνατή διαπραγματεύσιμη συμφωνία και κατηγόρησε τους βουλευτές για την αποτυχία λήψης απόφασης.

Η Τερέζα Μέι επανέλαβε ότι η μη αποχώρηση από την ΕΕ θα προκαλέσει «ανεπανόρθωτη» ζημιά στην εμπιστοσύνη προς την πολιτική κουλτούρα της Βρετανίας. Το κοινοβούλιο, είπε, «έκανε ό,τι ήταν δυνατό» για να αποφύγει να πάρει μία απόφαση εάν θέλει να φύγει με συμφωνία, χωρίς συμφωνία ή να μην φύγει καθόλου. «Αυτό που όλοι οι βουλευτές ήταν πρόθυμοι να πουν είναι το τι δεν θέλουν. Ελπίζω να βρουν έναν τρόπο να υποστηρίξουν τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκα με την Ε.Ε. Θα συνεχίσω να εργάζομαι μέρα και νύχτα για να εξασφαλίσω την υποστήριξη των συναδέλφων μου, του DUP και άλλων σε αυτή τη συμφωνία. Αλλά δεν είμαι έτοιμη να καθυστερήσω το Brexit πέρα από τις 30 Ιουνίου» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!