Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέι: Άδειο το καλάθι από Βρυξέλλες, πέντε όροι από τον Κόρμπιν και καμπανάκι από BoE
[Η Ναυτεμπορική]: Μέι: Άδειο το καλάθι από Βρυξέλλες, πέντε όροι από τον Κόρμπιν και καμπανάκι από BoE

[Η Ναυτεμπορική]: Μέι: Άδειο το καλάθι από Βρυξέλλες, πέντε όροι από τον Κόρμπιν και καμπανάκι από BoE

Του Μωυσή Λίτση
[email protected]

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο του Brexit. H E.E. συνεχίζει να αποκλείει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τη χειρότερη ανάπτυξη από το 2009, ενώ ο Κόρμπιν υπόσχεται στήριξη στη Μέι μόνο αν η πρωθυπουργός αποδεχτεί τους πέντε όρους του, μεταξύ των οποίων είναι η μόνιμη παραμονή στην τελωνειακή ένωση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας κατά τη συνάντησή του χθες με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, υποσχόμενος απλά «πολιτική στήριξη» αν η Βρετανία επιδιώξει μια «πιο φιλόδοξη» στενή σχέση με την Ε.Ε. μετά το Brexit. «Η πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση όσον αφορά το βρετανικό Κοινοβούλιο και το κίνητρο πίσω από την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων την προηγούμενη εβδομάδα, επιδιώκοντας μία νομικά κατοχυρωμένη αλλαγή όσον αφορά το backstop» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν Μέι – Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. των 27 δεν θα ξανανοίξει τη συμφωνία αποχώρησης», αλλά παράλληλα εξέφρασε τη δεκτικότητά του για μια πολιτική διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου αν το Λονδίνο επιθυμεί μια «πιο φιλόδοξη» στενή σχέση μετά το Brexit.

Νέο ραντεβού

Γιούνκερ και Μέι συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στα τέλη του μήνα, με το χρονικά περιθώρια να στενεύουν και το βρετανικό Κοινοβούλιο να καλείται σύντομα να αποφανθεί ξανά επί του θέματος της βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. Η Τράπεζα της Αγγλίας ήρθε χθες να υπενθυμίσει το πόσο επείγον είναι να βρεθεί λύση προκειμένου να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit, προειδοποιώντας πως το 2019 θα είναι η χειρότερη από πλευράς ανάπτυξης χρονιά εδώ και δέκα χρόνια. «Το θολό τοπίο του Brexit προκαλεί βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στα οικονομικά δεδομένα και ακόμη πιο ουσιαστικά δημιουργεί σειρά εντάσεων στην οικονομία, εντάσεις για τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ μετά την απόφαση για διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων, όπως αναμενόταν, στο 0,75%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!