Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το μεγαλύτερο «μπλακάουτ» στην ιστορία του Facebook
[Η Ναυτεμπορική]: Το μεγαλύτερο «μπλακάουτ» στην ιστορία του Facebook

[Η Ναυτεμπορική]: Το μεγαλύτερο «μπλακάουτ» στην ιστορία του Facebook

Το σοβαρότερο «μπλακάουτ» στη μέχρι τώρα ιστορία του υπέστη το Facebook την Τετάρτη- με βασικές υπηρεσίες του να τίθενται εκτός λειτουργίας για χρήστες ανά τον κόσμο: Όπως υπογραμμίζει το BBC, η τελευταία φορά που είχε λάβει χώρα συμβάν τέτοιας έκτασης ήταν το 2008, με τη διαφορά πως τότε είχε 150 εκατομμύρια χρήστες, ενώ σήμερα 2,3 δισεκατομμύρια.

Κατά το «μπλακάουτ» επηρεάστηκαν το ίδιο το Facebook, το Messenger, το WhatsApp και το Instagram, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το αίτιο. Ωστόσο, η λειτουργία φαίνεται να έχει αποκατασταθεί το πρωί της Πέμπτης, με το Instagram να ανακοινώνει μέσω Twitter την «επιστροφή» του.

«Γνωρίζουμε πως κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την πρόσβαση στην οικογένεια εφαρμογών του Facebook» αναφερόταν σε ανακοίνωση της εταιρείας, όπου συμπληρωνόταν πως «δουλεύουμε για να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν».

Όσον αφορά στις φήμες που κυκλοφόρησαν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, διευκρινίστηκε ότι δεν επρόκειτο για επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service)- ένα είδος κυβερνοεπίθεσης που περιλαμβάνει το «πλημμύρισμα» μιας υπηρεσίας με μεγάλους όγκους traffic. Από πλευράς του το NBC News μετέδωσε πως το πρόβλημα είχε να κάνει με την «υπερφόρτωση» βάσεων δεδομένων.

Τα προβλήματα άρχισαν να εκδηλώνονται το απόγευμα της Τετάρτης. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αδύνατη η πρόσβαση στο Facebook, ενώ άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι, αν και φόρτωνε, δεν μπορούσαν να κάνουν posts.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!