Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το μεγαλύτερο deal από το 2008 αναμορφώνει το τραπεζικό τοπίο στις ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Το μεγαλύτερο deal από το 2008 αναμορφώνει το τραπεζικό τοπίο στις ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Το μεγαλύτερο deal από το 2008 αναμορφώνει το τραπεζικό τοπίο στις ΗΠΑ

Η εξαγορά της SunTrust Bank από την ΒΒ&Τ δημιουργεί την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ από τότε που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 σηματοδοτεί η εξαγορά της SunTrust Bank από την ΒΒ&Τ στην τιμή των 28 δισ. δολ., δημιουργώντας την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, οι κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες κέρδισαν 21 δισ. δολάρια από τη φορολογική μεταρρύθμιση του Αμερικανού προέδρου πέρυσι, καθώς ο τραπεζικός κλάδος επωφελήθηκε πολύ περισσότερο από άλλους από τη συγκεκριμένη πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος τραπεζικός όμιλος, που αποτιμάται γύρω στα 66 δισ. δολάρια, θα λειτουργεί με νέο όνομα και θα διακρατεί ενεργητικό αξίας 442 δισ. δολαρίων, δάνεια ύψους 301 δισ. δολαρίων και καταθέσεις 324 δισ. δολαρίων, έχοντας βασικό ανταγωνιστή την αμερικανική Bancorp με ενεργητικό 467 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι της BB&T θα ελέγχουν το 57% του νέου ομίλου, ενώ της SunTrust το υπόλοιπο. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο και να εξασφαλίσει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, θα περιορίσει τα έξοδα κατά 1,6 δισ. δολάρια έως το 2022.

Η συμφωνία λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί εκστρατεία για χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, με το αιτιολογικό ότι ανακόπτει την επέκταση των τραπεζών και εντείνει τους ρυθμιστικούς ελέγχους στις μεγάλες τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!