Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η μειωμένη προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η μειωμένη προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η μειωμένη προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του πρώτου μέτρου ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την καταβολή «μερίσματος» από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού, ενώ ήδη στην τελική ευθεία βρίσκεται και η σύνταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στο οποίο θα περιληφθούν μέτρα στήριξης όλων των φορολογουμένων ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Με βάση τις οδηγίες του οικονομικού επιτελείου, έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων με μείωση κατά 5% της προκαταβολής που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις. Το μέτρο έχει ήδη ενταχθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020 που κατατέθηκε στις Βρυξέλλες, θα έχει συνολικό κόστος 138 εκατ. ευρώ και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ήδη δρομολογήσει τη νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου η έκπτωση 5% στην προκαταβολή φόρου να φανεί στην τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

Το φορολογικό νομοσχέδιο

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται στην τελική φάση σύνταξης του φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά την κατάθεση του τελικού κειμένου του νέου κρατικού προϋπολογισμού και το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!