Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Mea Culpa» από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το «φτιαχτό» βίντεο της Νάνσι Πελόζι
[Η Ναυτεμπορική]: «Mea Culpa» από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το «φτιαχτό» βίντεο της Νάνσι Πελόζι

[Η Ναυτεμπορική]: «Mea Culpa» από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το «φτιαχτό» βίντεο της Νάνσι Πελόζι

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε την Τετάρτη πως η εταιρεία του καθυστέρησε πολύ να υποδείξει ως «φτιαχτό» ένα παραποιημένο βίντεο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, όπου η ίδια παρουσιαζόταν ως μεθυσμένη κατά τη διάρκεια ομιλίας της.

Ο Ζάκερμπεργκ, μιλώντας σε συνδιάσκεψη στο Άσπεν του Κολοράντο, είπε ότι η αργή αντίδραση της εταιρείας ήταν ένα «εκτελεστικό λάθος από πλευράς μας».

Το επίμαχο βίντεο είχε παραποιηθεί έτσι ώστε να φαίνεται σαν η Πελόζι να ήταν μεθυσμένη και να μπέρδευε τα λόγια της, και κυκλοφόρησε ευρέως στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube. Αν και το YouTube το κατέβασε, επικαλούμενο παραβίαση των κανόνων του, το Facebook δεν το έκανε, επιλέγοντας να περιορίσει την κυκλοφορία του και να ενημερώνει τους χρήστες που το κοινοποιούσαν πως είναι παραπλανητικό.

«Χρειάστηκε χρόνος για να υποδείξει το σύστημά μας το βίντεο και οι fact checkers μας να το αξιολογήσουν ως ψεύτικο…και στο διάστημα αυτό κυκλοφόρησε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε να είχαν επιτρέψει οι κανόνες μας» είπε ο Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με το Reuters.

H Πελόζι επέκρινε την επιλογή του Facebook να μην το κατεβάσει, και είπε πως το περιστατικό αυτό την έπεισε πως η εταιρεία εν γνώσει της επέτρεψε τη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!