Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με… ανταλλαγή νέων δασμών, ΗΠΑ και Κίνα κλιμακώνουν τον εμπορικό πόλεμο
[Η Ναυτεμπορική]: Με… ανταλλαγή νέων δασμών, ΗΠΑ και Κίνα κλιμακώνουν τον εμπορικό πόλεμο

[Η Ναυτεμπορική]: Με… ανταλλαγή νέων δασμών, ΗΠΑ και Κίνα κλιμακώνουν τον εμπορικό πόλεμο

Από την έντυπη έκδοση

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Σε νέο γύρο δασμών προχώρησαν από χθες ΗΠΑ και Κίνα σε μία σειρά από προϊόντα, στην τελευταία κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη, παρά τις ενδείξεις για αποσυμφόρηση της έντασης στη διάρκεια των τελευταίων ημερών και την προοπτική επανέναρξης νέου γύρου διαπραγματεύσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι οι νέοι δασμοί έχουν ως στόχο να μειώσουν την εξάρτηση των ΗΠΑ από την Κίνα, ενώ κάλεσε για μία ακόμη φορά τις αμερικανικές επιχειρήσεις να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές εκτός της Κίνας.

Ο τελευταίος αμερικανικός γύρος δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά τέθηκε σε ισχύ χθες Κυριακή, ανεβάζοντας τις τιμές που πληρώνουν οι Αμερικανοί για ένδυση, υποδήματα, αθλητικά είδη, τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη και άλλα καταναλωτικά αγαθά. Ο γύρος αυτός των δασμών, που αυξάνονται κατά 5%, από 10% σε 15%, θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις – η πρώτη άρχισε ήδη χθες και η δεύτερη θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου.

15% από την Αμερική σε είδη αξίας 125 δισ. δολ.

Αναλυτικότερα, οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 15% σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα αξίας από 112 έως 125 δισ. δολαρίων, γεγονός που σημαίνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των καταναλωτικών αγαθών που εισάγονται πλέον στις ΗΠΑ από την Κίνα υφίστανται υψηλότερο φόρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!