Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μαζί ναυπηγεία και νηογνώμονες για «πράσινα» και «έξυπνα» πλοία
[Η Ναυτεμπορική]: Μαζί ναυπηγεία και νηογνώμονες  για «πράσινα» και «έξυπνα» πλοία

[Η Ναυτεμπορική]: Μαζί ναυπηγεία και νηογνώμονες για «πράσινα» και «έξυπνα» πλοία

Το «new Journey» χαρακτηρίστηκε το πιο έξυπνο VLCC, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, υποβοηθούμενη πλοήγηση αυτόματου πιλότου.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Όλο και κερδίζουν έδαφος τα «πράσινα» και «έξυπνα» πλοία, καθώς ναυπηγεία και νηογνώμονες κυρίως έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια σχεδιασμού και κατασκευής ακόμη πιο σύγχρονων και καινοτόμων πλοίων.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για μείωση της ρύπανσης από τα αέρια του θερμοκηπίου, η Oshima Shipbuilding και ο νηογνώμονας DNV GL υπέγραψαν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία, με σκοπό την περαιτέρω έρευνα και εξέλιξη όσον αφορά τα νέα bulk carrier designs. Το πρώτο design που προέκυψε από τη συνεργασία, το «Oshima Ultramax 2030», το οποίο οδηγεί σε 50% μείωση του EEDI (Energy Efficiency Design Index), κυκλοφόρησε στην εμπορική έκθεση Nor-Shipping στο Όσλο.

Την ίδια στιγμή η China Merchants Energy Shipping Company παρέλαβε στην πόλη του Νταλιάν το προηγούμενο Σάββατο το πρώτο «έξυπνο» VLCC στον κόσμο, όπως το χαρακτήρισαν διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αναφορικά με το «πράσινο» πλοίο, «Oshima Ultramax 2030», τα σχέδια του οποίου κυκλοφόρησαν στην εμπορική έκθεση Nor-Shipping στο Όσλο, είναι ένα νέο και καινοτόμο design, το οποίο διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία κατασκευής προωστήριων μηχανών Wartsila. Με EEDI σχεδόν 50% χαμηλότερο συγκριτικά με πλοία παρόμοιου τύπου, το εν λόγω Ultramax αποτελεί ένα από τα πλέον αποδοτικά bulk carrier designs μέχρι και σήμερα.

Μεγιστοποιεί τη λειτουργική απόδοση, ενώ εκ παραλλήλου μειώνει τη ρύπανση χρησιμοποιώντας LNG για καύσιμο, και επιπλέον ένα βελτιστοποιημένο σχήμα κύτους και ένα ιστίο για παραγωγή περισσότερης προώθησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!