Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μαξίμου: Θα έχουν συνέχεια τα ταξίδια στη Λατινική Αμερική – Οι επαφές του Αλ. Τσίπρα στην Κούβα
[Η Ναυτεμπορική]: Μαξίμου: Θα έχουν συνέχεια τα ταξίδια στη Λατινική Αμερική – Οι επαφές του Αλ. Τσίπρα στην Κούβα

[Η Ναυτεμπορική]: Μαξίμου: Θα έχουν συνέχεια τα ταξίδια στη Λατινική Αμερική – Οι επαφές του Αλ. Τσίπρα στην Κούβα

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, «η παρουσία του κ. Τσίπρα έκανε αίσθηση», καθώς ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος που παραβρέθηκε στην τελετή.

Συναντήσεις με τέσσερις ηγέτες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, εκτός της κατ’ ιδίαν συζήτησης με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, ενώ κυβερνητική πηγή προϊδέασε «να περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, «το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα, για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια».

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος «γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα», γνωστοποίησε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε επίσης με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος τόνισε τη σημασία της παρουσίας του κ. Τσίπρα στην Κούβα για όλη τη Λατινική Αμερική, λέγοντας –σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή- στον Πρωθυπουργό ότι αποτελεί «στήριγμα στην Ευρώπη, του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!