Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μαξίμου: Η Ν.Δ. να σταματήσει τον ολισθηρό αντιθεσμικό της κατήφορο
[Η Ναυτεμπορική]: Μαξίμου: Η Ν.Δ. να σταματήσει τον ολισθηρό αντιθεσμικό της κατήφορο

[Η Ναυτεμπορική]: Μαξίμου: Η Ν.Δ. να σταματήσει τον ολισθηρό αντιθεσμικό της κατήφορο

Για «ωμούς θεσμικούς εκβιασμούς» κατηγορεί τη Ν.Δ. το Μαξίμου, επικρίνοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Είτε δια του γραφείου τύπου της, είτε με δηλώσεις των στελεχών της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία διακηρύσσει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος 4339/2015», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Καταλογίζει ακόμη στη Ν.Δ. ότι «εκμεταλλεύεται» τη συνταγματική απαίτηση, που προβλέπει την εκλογή του ΕΣΡ από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 προκειμένου να μπλοκάρει την συγκρότηση του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «ο θεσμικό ατόπημα» της Ν.Δ. είναι διπλό, «καθώς υιοθετεί την τακτική αυτή, προκειμένου να εκβιάσει την απόσυρση ψηφισμένου νόμου, δηλαδή την ντε φάκτο κατάργηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Διερωτάται ακόμη για ποιο λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηρεί αυτή την «αντιθεσμική», όπως τη χαρακτηρίζει, στάση:

Για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και να επιστραφεί το τίμημα των 258 εκατομμυρίων ευρώ, που καλούνται να καταβάλλουν οι υπερθεματιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!