Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάτι: Σημειωτόν η αποκατάσταση – Παραμένουν αμίαντος κι αποκαΐδια
[Η Ναυτεμπορική]: Μάτι: Σημειωτόν η αποκατάσταση – Παραμένουν αμίαντος κι αποκαΐδια

[Η Ναυτεμπορική]: Μάτι: Σημειωτόν η αποκατάσταση – Παραμένουν αμίαντος κι αποκαΐδια

Του Πέτρου Στεφανή
[email protected]

Οι τόνοι ανέβηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Μάτι. Σε ενημερωτική εκδήλωση, του «Παρατηρητηρίου για το Μάτι», σχετικά με τον απολογισμό δράσης και το τι μέλλει γενέσθαι μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, η οργή και η αγωνία κατοίκων που έδωσαν το παρών και ζητούσαν απαντήσεις σε αμέτρητα «γιατί;», για όσα δεν έχουν γίνει ακόμα στην πολύπαθη περιοχή τους, ήταν διάχυτη.

«Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε κι ακόμα δεν έχουν βγει άδειες για επισκευή των σπιτιών μας» είπαν με απανωτές παρεμβάσεις τους οι Ματιώτες. Και όχι μόνο. Κατήγγειλαν πως βλέπουν ακόμα και σήμερα τον καρκινογόνο αμίαντο διάσπαρτο στις γειτονιές τους. Κορμούς και κλαδιά δέντρων συσσωρευμένα σε οικόπεδα, να συνιστούν νέα απειλή-πιθανή «βραδυφλεγή βόμβα». Επιπλέον, απαρίθμησαν και πως από τους 102 νεκρούς, σήμερα περισσότεροι από 50 εγκαυματίες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται, πάνω από 3.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολικώς ή μερικώς, 14.000 στρέμματα γης αποτεφρώθηκαν (6.700 στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, 7.300 στον δήμο Μαραθώνος), τουλάχιστον 40.000 πεύκα κάηκαν.

«Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τους πυρόπληκτους είναι η μη αποκατάσταση των κατοικιών τους» σημείωσε ο Ματιώτης μηχανικός Χρήστος Αναγνώστου. «Ξαφνικά θυμήθηκαν όλους τους νόμους της Ελλάδας, μας τάραξαν στη νομιμότητα. Εμείς αυτό το πράγμα δεν το αντέχουμε, τη στιγμή που 120 οικογένειες (οι 55 από το Μάτι) εξακολουθούν να διαμένουν σήμερα σε κατασκηνώσεις, δίνουμε ακόμα πρωί-βράδυ 130 μερίδες φαγητού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!