Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάρθα Φριντζήλα: «Ομορφιά, συντροφιά και ποίηση. Αυτά χρειαζόμαστε πάντα οι άνθρωποι…»
[Η Ναυτεμπορική]: Μάρθα Φριντζήλα: «Ομορφιά, συντροφιά και ποίηση. Αυτά χρειαζόμαστε πάντα οι άνθρωποι…»

[Η Ναυτεμπορική]: Μάρθα Φριντζήλα: «Ομορφιά, συντροφιά και ποίηση. Αυτά χρειαζόμαστε πάντα οι άνθρωποι…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Σε μια περφόρμανς που αντιμετωπίζει το τραγούδι σαν λόγο θεατρικό, σαν μια κατάσταση, στην οποία μπαίνεις όταν οι λέξεις δεν αρκούν, η ερμηνεύτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτις Μάρθα Φριντζήλα συμπράττει με την ηθοποιό Ελένη Κοκκίδου, και μας μιλά για τη μουσική παράσταση «Σου φυλάξαμε μια θέση», που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, από τις 12 Απριλίου.

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με την Ελένη Κοκκίδου.

«Με την Ελένη Κοκκίδου συνεργαζόμαστε για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή “Φαύστα” μας. Τη θαύμαζα και την καμάρωνα πολύ ως ηθοποιό, και με εκτιμούσε κι εκείνη. Συχνά, συναντιόμασταν, και υπήρχε μεταξύ μας αυτό που λέμε “αμοιβαία συμπάθεια”. Η γνωριμία μας αποκάλυψε και στις δυο μας ακόμα πιο βαθιές συγγένειες. Κοινές αγάπες, κοινές ευαισθησίες, κοινές ανησυχίες. Περάσαμε πολλά βράδια, ακούγοντας μουσική και διαβάζοντας ποιήματα, βλέποντας ταινίες, απαγγέλλοντας αποσπάσματα από θεατρικά έργα. Αυτή η καινούργια σχέση, σιγά σιγά, μετουσιώθηκε στην παράσταση “Σου φυλάξαμε μια θέση”. Με την Ελένη έχουμε πολλά να μοιραστούμε και να μοιράσουμε ακόμα».

Πώς αντιμετωπίζει το τραγούδι αυτή η παράσταση που δημιουργήσατε μαζί;

«Ως μέσο συγκινησιακών εκπομπών ομορφιάς και τρυφερότητας, και σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, όταν το συναίσθημα κινδυνεύει να ξεχειλίσει. Το τραγούδι προσπαθεί να δώσει τις πληροφορίες που αδυνατεί ο προφορικός λόγος. Η Ελένη Κοκκίδου άλλοτε μιλά σαν να τραγουδά και άλλοτε τραγουδά σαν να εκμυστηρεύεται – σε όλους μαζί και στον καθένα χωριστά – τις πιο μύχιες σκέψεις και αγωνίες της».

Για τι μιλούν τα κείμενα της παράστασης;

«Τα κείμενα που επιλέξαμε να ακουστούν ή να διαβαστούν στην παράσταση είναι πολλά και διαφορετικού ύφους: ένα συναισθηματικό roller coaster, ένα τραινάκι του τρόμου που προκαλεί ο έρωτας, η μοναξιά, η ομορφιά, η ποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!