Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Markit: Κατέβασε ταχύτητα ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Markit: Κατέβασε ταχύτητα ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Markit: Κατέβασε ταχύτητα ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο

Σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά με μειωμένη δυναμική σε σχέση με τους περασμένους μήνες, παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο. Αν και τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, η αύξηση της απασχόλησης ήταν η βραδύτερη που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2017. Πρόκειται για μία εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, δεδομένου και του ιδιαίτερα αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της ΙΗS Markit, ο δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 53.6 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 54.9 μονάδες τον Αυγούστου. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο. Ωστόσο παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από το όριο των 50 μονάδων, που διακρίνει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Η αύξηση της παραγωγής στο σύνολο του ελληνικού τομέα παραγωγής αγαθών ήταν έντονη, παρότι εξασθένησε στον βραδύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο. Η άνοδος υποστηρίχθηκε, με βάση όσα αναφέρθηκαν, από τη μεγαλύτερη ζήτηση των πελατών και την απότομη αύξηση του όγκου νέων παραγγελιών.

Ταυτόχρονα, ο ρυθμός αύξησης των νέων εργασιών παρέμεινε, σε γενικές γραμμές, δριμύς και μεταξύ των ταχύτερων που έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών. Η άνοδος συνδέθηκε γενικά με τις υψηλότερες πωλήσεις σε υφιστάμενους και νέους πελάτες.

Παρόλ’ αυτά, η αύξηση των νέων εργασιών από το εξωτερικό εξασθένησε τον Σεπτέμβριο σε μέτριο ρυθμό, ο οποίος ήταν ο βραδύτερος που έχει καταγραφεί σε διάστημα τριών μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!