Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η βελτίωση του κλίματος διεθνώς βοηθά το ρίσκο στην Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η βελτίωση του κλίματος διεθνώς βοηθά το ρίσκο στην Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η βελτίωση του κλίματος διεθνώς βοηθά το ρίσκο στην Αθήνα

Του Κώστα Ιωαννίδη

Πάνω που οι βασικοί δείκτες στην Αθήνα προσέγγισαν επίπεδα με στατιστική βαρύτητα, οι εξελίξεις στο διεθνές πεδίο προκάλεσαν διάθεση φυγής από το ρίσκο και οι περισσότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της ευρωζώνης δεν είδαν θετικό πρόσημο στη μεταβολή τους.

Στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε ο μέσος όρος τον συντονισμό στην μεταβλητότητα που εμφάνιζαν οι αγορές σε Παρίσι Μαδρίτη Μιλάνο. Το διάγραμμα του ΓΔ υπογράμμιζε την ανεξαρτησία της αγοράς και σε καθοδική σύνοδο. Το “παράδοξο” ήταν πως οι απώλειες των βασικών δεικτών εμφανιζόντουσαν παράλληλα με τα κέρδη, έστω και μικρά, του Τραπεζικού δείκτη.

Σήμερα την αλλαγή της διάθεσης έναντι των μετοχών που ξεκίνησε από χθες στις ΗΠΑ περιγράφει επιγραμματικά ο Tohru Sasaki της JPMorgan σε έκθεση που εμφανίζει τα αίτια για ένα ράλι στο Nikkei. Οι τριβές για το εμπόριο λόγω των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας

Ο ΓΔ χθες, μετά από ένα αδύναμο τίναγμα, πέρασε μετά τις 11:40 και ως τις 15:50 κάτω από τις 870 μονάδες και κινήθηκε πλάγια με κατώτερο ζώνης τις 866,7. “Ειδοποιώντας” για τη σκληρότητα της οροφής για τους αγοραίους στις 870 μονάδες. Αυτή αποδείχθηκε “βούτυρο” μετά τις 16:45 ως και τις δημοπρασίες αφού με επιπλέον τζίρο 35 εκατ. ευρώ το κλείσιμο ορίστηκε στις 873,13.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!