Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τις ανοδικές προσδοκίες απειλεί ο τρομοκράτης κοροναϊός   
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τις ανοδικές προσδοκίες απειλεί ο τρομοκράτης κοροναϊός   

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τις ανοδικές προσδοκίες απειλεί ο τρομοκράτης κοροναϊός   

Του Κώστα Ιωαννίδη

Στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά του 2020 θα παρακολουθήσουμε τη διαμόρφωση μιας νέας έκφρασης που θα ξεκινά ως εξής: Όταν φταρνίζεται η Κίνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια…

Σήμερα το πρωί στα διεθνή μέσα διαβάσαμε: Η Γερμανία δήλωσε την πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση ατόμου που είναι φορέας του θανάσιμου κοροναϊού που ξέσπασε στην Κίνα. Το υπουργείο υγείας της Βαυαρίας δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι ένας άντρας στην πόλη Starnberg, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μονάχου, έχει επιβεβαιωθεί ότι πάσχει από τον ιό. Ο ασθενής βρίσκεται σε “καλή κατάσταση” και απομονώθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας με ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του. Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την ηλικία ή την εθνικότητα του ασθενούς.

Οι επενδυτές δηλώνουν ότι αυτό που τους ανησυχεί είναι η αβεβαιότητα σχετικά με τη μεταδοτικότητα του θανάσιμου κοροναϊού και το φαινόμενο να ανακοινώνονται εντοπισμοί ασθενών σε διαφορετικές χώρες του κόσμου ενισχύει την τάση φυγής από τις μετοχικές αξίες.

Το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη γίνεται νωρίτερα από της Αθήνας και η εικόνα τους χθες στα πρώτα λεπτά ήταν τρομακτική. Οι βασικοί δείκτες που αντιπροσώπευαν μετοχές με πραγματικά τεράστιες κεφαλαιοποιήσεις, συγκριτικά με των δικών μας εισηγμένων, ήτοι DAX, FTSE 100, CAC40 έχαναν πάνω από -1%! Κάτι ανάλογο συνέβη και στο ΧΑ, αφού είχαμε άνοιγμα με καθοδικό χάσμα περίπου 4 μονάδων και γρήγορα σε οκτώ λεπτά για την ακρίβεια βρέθηκε 12 μονάδες χαμηλότερα από το κλείσιμο στις 948,64 την Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!