Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με τις αγορές διεθνώς άτονες, η τάση απειλείται από τη στατιστική
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με τις αγορές διεθνώς άτονες, η τάση απειλείται από τη στατιστική

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με τις αγορές διεθνώς άτονες, η τάση απειλείται από τη στατιστική

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η τεχνική ανάλυση και η ροή των ειδήσεων μαζί με τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές δεν σχημάτισαν ένα μίγμα παραγόντων που θα ωθούσαν τις τιμές των μετοχών ψηλότερα χθες και το ίδιο ισχύει και σήμερα. Αλλά την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου η δυναμική ξεκαθάρισε ότι ο ΓΔ αναγνώρισε διπλή κορυφή στα επίπεδα των 632 μονάδων και τεχνικά αυτό μπορεί να τον οδηγήσει ως τα επίπεδα από τα οποία ξεκίνησε η πρώτη ή η δεύτερη εκτίναξη που τον έφερε πάνω από τις 630 στις 23/11 και στις 30/11. Το ότι χθες δεν ξεπέρασε αυτό το επίπεδο είναι σαν να ειδοποίησε το ταμπλό ότι χωρίς κάτι χειροπιαστά θετικό οι 632 μονάδες είναι οροφή.

Χθες όμως, έστω και οριακά, χάθηκε η σημαντική στήριξη για τον Γενικό Δείκτη των 617 – 615 μονάδων και αν σήμερα επιμείνουν οι πιέσεις θα ξαναμπεί σε δοκιμασία το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων. Στη χειρότερη περίπτωση δεν αποκλείεται να φτάσει η πτώση ως τις 578 -585 μονάδες για να βρει σκληρό πυθμένα.

Κανένας δεν αμφέβαλε πως ο Τραπεζικός κλάδος αφού είχε υπερ-αποδώσει κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, θα δεχόταν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!