Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με θετικότερο κλίμα παγκόσμια, λόγω τιμής του πετρελαίου, οι συναλλαγές σήμερα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με θετικότερο κλίμα παγκόσμια, λόγω τιμής του πετρελαίου, οι συναλλαγές σήμερα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με θετικότερο κλίμα παγκόσμια, λόγω τιμής του πετρελαίου, οι συναλλαγές σήμερα

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η αποτυχία να περάσει ο ΓΔ πάνω από τις 590 μονάδες τη Δευτέρα δεν προκάλεσε ανατριχίλα στους θεσμικούς. Αλλά ειδοποίησε παράλληλα, πως αν συνεχιστεί η καθοδική δυναμική για τις μετοχές παγκόσμια, μπορεί μετά από μερικές μέρες να αποτελέσει αρνητικό καταλύτη για τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ευτυχώς σήμερα οι ασιατικές αγορές μετοχών κινήθηκαν ομαδικά ανοδικά γιατί σταμάτησαν οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου από τις ελπίδες ότι η αγορά δεν μπορεί να καταλήξει με τόσο μεγάλη υπερ-προσφορά όπως μερικοί αναλυτές πιστεύουν.

Πάλι οι τράπεζες, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του συναλλακτικού ενδιαφέροντος, έδωσαν την κατεύθυνση των βασικών δεικτών. Οι θεσμικοί από τις εντολές της προσυνεδρίασης άνοιξαν τον δείκτη των τραπεζών και τους ΓΔ και 25άρη με καθοδικό χάσμα, αποτυπώνοντας τη διάθεση όσων θεώρησαν απατηλή την ανοδική συμπεριφορά της πλειονότητας των blue chip την Παρασκευή. Οι «ταύροι» περίμεναν αυτή την δυναμική και της επέτρεψαν να εξελιχθεί στην προσυνεδρίαση, αλλά μαζεύοντας γρήγορα την προσφορά έφεραν τον τραπεζικό δείκτη μετά από 20 λεπτά ελεύθερων συναλλαγών σε θετικό πεδίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!