Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στην εβδομάδα και το μήνα ζητούνται άμεσα μηνύματα ανοδικής αντίδρασης
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στην εβδομάδα και το μήνα ζητούνται άμεσα μηνύματα ανοδικής αντίδρασης

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Στην εβδομάδα και το μήνα ζητούνται άμεσα μηνύματα ανοδικής αντίδρασης

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η στήλη την περασμένη βδομάδα προσπάθησε να αποτυπώσει μια βάση, επί της οποίας πιθανά στηρίχθηκαν οι θεσμικοί που ρευστοποιούν θέσεις στο ΧΑ, με ρυθμό ασυνήθιστα σταθερό για τη φετινή χρονιά. Η αρνητική προκατάληψη που έχουν γεννήσει οι προηγούμενες ΑΜΚ των Τραπεζών είναι μέρος του παζλ. Οι αρμόδιοι σε Ευρώπη και Ελλάδα άφησαν επί μήνες να απλωθεί η φήμη πως ο ποιοτικός έλεγχος που ζητούσε το ΔΝΤ θα έφερνε στην επιφάνεια την ανάγκη για απορρόφηση αρκετών δις ευρώ (5 ως 10) από ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα.

Μάλλον έφταιξε η απόφαση να μην σηκωθεί η συζήτηση για την ελληνική κρίση στην προεκλογική περίοδο της Γερμανίας και το δέος κάθε ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στον πόνο που θα προκαλέσει το ξεκαθάρισμα των «κόκκινων δανείων». Έχουν γίνει το γεφύρι της Άρτας τα τραπεζικά blue chip, αδύναμος κρίκος σε μια τραπεζοκεντρική αγορά και η πτώση τους συμπαρασύρει και την ομάδα των μετοχών του 26άρη που η κεφαλαιοποίησή τους, παρακολουθεί παραδοσιακά τις διακυμάνσεις των βασικών δεικτών. Αυτό συμβαίνει λόγω της ύπαρξης πολλών παθητικών αμοιβαίων τα οποία προτιμά μεγάλη μερίδα ιδιωτών επενδυτών στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!