Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η σταθεροποίηση της αγοράς χρειάζεται να… σταθεροποιηθεί
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η σταθεροποίηση της αγοράς χρειάζεται να… σταθεροποιηθεί

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η σταθεροποίηση της αγοράς χρειάζεται να… σταθεροποιηθεί

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η πάλη, για μιας μορφής σταθεροποίηση της αγοράς, χθες πήρε διαστάσεις. Θα λέγαμε πως απαιτήθηκαν αρκετές ώρες διαπραγμάτευσης, για να καταφέρουν οι θεσμικοί που επιθυμούν την κάθοδο των τιμών να γυρίσουν την τάση σε πτωτική. Όχι πως δεν το επιχείρησαν με το καλημέρα, αλλά οι πιέσεις στο πρώτο ημίωρο αντιμετωπίστηκαν σχετικά γρήγορα.

Οι αγορές απόκτησαν πάλι μεικτή εικόνα μέσα από τις επιφυλάξεις των επενδυτών, που άρχισαν πάλι να ανησυχούν για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, μετά από δήλωση την Τρίτη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Δεν βοήθησε τη διάθεση για ρίσκο η απειλή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να θέσει δασμούς σε επιπλέον κινεζικά αγαθά ύψους 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με δεδομένη τη νευρικότητα της αγοράς για το πότε θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Στο εσωτερικό λειτούργησαν θετικά οι εξελίξεις αναφορικά με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου και η πτώση της απόδοσης των 10ετών αναφοράς. Ωστόσο διαπιστώνεται από τους εγχώριους παράγοντες μείωση της διάθεσης για ρίσκο. Ο Δημήτρης Τζάνας Δ/ντης Επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ σε χθεσινό σχόλιό του επισήμαινε: «Η συμπλήρωση 10 ημερών μετά τη διενέργεια των εκλογών με το Γ.Δ. να καταγράφει απώλειες κατά 5% περίπου, οδηγεί σε αναθεώρηση των προσδοκιών για συνεχιζόμενη χρηματιστηριακή ευφορία και μετεκλογικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!