Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση στην Αθήνα συντηρεί θετικές προσδοκίες, δεν αλλάζει όμως το κλίμα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση στην Αθήνα συντηρεί θετικές προσδοκίες, δεν αλλάζει όμως το κλίμα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η συσσώρευση στην Αθήνα συντηρεί θετικές προσδοκίες, δεν αλλάζει όμως το κλίμα

Γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

Οι θεσμικοί παγκόσμια περιμένουν την απόφαση της Fed και φυσικά τις αντιδράσεις του Προέδρου Τραμπ που συνήθως ακολουθούν. Οι εταιρίες στην ευρωζώνη πάντως θα έχουν ένα από τα χειρότερα τρίμηνα σε βάθος τριετίας. Αντίθετα στην Ελλάδα το κλίμα στο χρηματιστήριο διαμορφώνουν άλλου είδους προσδοκίες και στοιχήματα. Η S&P που ανήκει στους αυστηρούς αξιολογητές έδωσε την πρώτη αναβάθμιση στην οικονομία μας μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι στο πεδίο της οικονομίας έχει κάνει σοβαρή προετοιμασία.

Μπορεί να είχε προεξοφληθεί η αναβάθμιση από την S&P αλλά οι συναλλασσόμενοι έδειξαν την ενισχυμένη αισιοδοξία τους στις περιόδους που η ζήτηση υπερτερούσε της προσφοράς. Επίσης δεν κατάφερε να ανεξαρτητοποιηθεί η τάση του αθηναϊκού χρηματιστηρίου έναντι του καθοδικού κλίματος που κυριάρχησε στην Ευρώπη. Συνεχίστηκαν ωστόσο οι θετικές αποτυπώσεις της διάθεσης των επενδυτών στις αγορές ομολόγων με τα ελληνικά να παραμένουν στην ομάδα των ελκυστικότερων στο ευρώ.

Παράλληλα υπήρξε άνοδος του τζίρου και επέμβαση ισχυρών χεριών στις δημοπρασίες. Ωστόσο το πλήθος των ανοδικών μετοχών έναντι των καθοδικών υπογραμμίζει την αυστηρή επιλεκτικότητα του ενδιαφέροντος των θεσμικών ενώ το ύψος της αξίας των πακέτων παρέμεινε σε ασυνήθιστα επίπεδα. ¨Όλα αυτά έχουν ενισχύσει τις ελπίδες για ένα ανοδικό ράλι στο τέλος του 2019 αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια blue chip και ποιοι κλάδοι θα πρωταγωνιστήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!