Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market beat: Η συσσώρευση ευνοείται διεθνώς καθώς οι όγκοι μειώνονται διαρκώς
[Η Ναυτεμπορική]: Market beat: Η συσσώρευση ευνοείται διεθνώς καθώς οι όγκοι μειώνονται διαρκώς

[Η Ναυτεμπορική]: Market beat: Η συσσώρευση ευνοείται διεθνώς καθώς οι όγκοι μειώνονται διαρκώς

Του Κώστα Ιωαννίδη

Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch αυτή την εβδομάδα ανέβασε τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία για το τρέχον έτος και το επόμενο. “Οι αναθεωρήσεις οδηγούνται από τις αναδυόμενες αγορές και ειδικότερα από την Κίνα, η ανάκαμψη των οποίων ήταν πιο έντονη από ό, τι αναμενόταν”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Fitch Brian Coulton.

“Τα δεδομένα συνεχίζουν να υποδηλώνουν συγχρονισμένη παγκόσμια επέκταση τόσο στις προηγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς. Οι επιπτώσεις από την ανάκαμψη της ζήτησης από την πλευρά των αναδυόμενων αγορών αντανακλώνται στην ταχύτερη ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου φέτος από το 2010.”

Το σύστημα για την επίτευξη ισορροπίας χθες, ήταν απλό. Σημαντικά κέρδη στην ΕΕΕ και μικρά, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα της διαπραγμάτευσης, σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, με γερό επίσης χαρτί της ανοδικής ώθησης τη ΔΕΗ. Με αυτή την τετράδα, στην ουσία, πετύχαιναν οι θεσμικοί οριακές μεταβολές των βασικών δεικτών και πτώση διαφόρων κλιμάκων για 15 τουλάχιστο από τα blue chip του 26άρη. Ουδέτερη συνεισφορά, αλλά λειτούργησε υπέρ της συσσώρευσης και το πλήθος των αμετάβλητων, που ήταν μεταξύ 4 και 5 στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!