Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η ροή των διεθνών ειδήσεων ευνοεί τη διάθεση για ρίσκο
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η ροή των διεθνών ειδήσεων ευνοεί τη διάθεση για ρίσκο

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η ροή των διεθνών ειδήσεων ευνοεί τη διάθεση για ρίσκο

Του Κώστα Ιωαννίδη

Οι διεθνείς αγορές αποτύπωσαν την ανακούφιση των επενδυτών από τη διαπίστωση ότι δεν υπήρξε κλιμάκωση της έντασης που προκλήθηκε πρόσφατα καθώς και οι δυο πλευρές ΗΠΑ και Ιράν προσπάθησαν να εκτονώσουν την κρίση που δημιουργήθηκε από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

Το κύριο γεγονός της εβδομάδας θα είναι η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας Πρώτης Φάσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας την Τετάρτη. Η κυβέρνηση Trump έχει προσκαλέσει τουλάχιστον 200 άτομα στο Λευκό Οίκο για την τελετή. Σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν προς εγγραφή νέων υψηλών 19 μηνών.

Η εκτίμηση των εγχώριων παραγόντων για την βραχυπρόθεσμη τάση είναι θετική, με τη συναίνεση να περιμένει μια ανοδική κίνηση που θα στηρίζεται όμως σε επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Είναι παρά ταύτα διάχυτη η εντύπωση στους εγχώριους αναλυτές, πως χωρίς κατεύθυνση από τα διεθνή, η αγορά δεν μπορεί να αναπτύξει δική της τάση. Γιατί απουσιάζουν τα καταλυτικής σημασίας γεγονότα που θα την στήριζαν. Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται, δεν μπορούν να συνθέσουν μια στερεή βάση για διατήρηση της διάθεσης για ρίσκο, καθώς μαζεύτηκαν πολλά σύννεφα από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή και πάνω από τη χώρα.

Την προηγούμενη βδομάδα ένδεκα blue chip είχαν ανώτερο εβδομάδας που ήταν επίσης μέγιστο τελευταίων 30 ημερών και 3 μηνών ενώ για πέντε αποτέλεσε και ανώτερο τελευταίων 12 μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!