Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η πορεία των τιμών αποκτά άμεση εξάρτηση από το διεθνές κλίμα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η πορεία των τιμών αποκτά άμεση εξάρτηση από το διεθνές κλίμα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η πορεία των τιμών αποκτά άμεση εξάρτηση από το διεθνές κλίμα

Του Κώστα Ιωαννίδη

Οι επαγγελματίες επενδυτές και οι διαχειριστές μετοχικών χαρτοφυλακίων σε δυο μήνες, έχουν αλλάξει διάθεση και προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και τις μετοχικές αξίες, δεκάδες φορές. Τελευταία δε, αλλάζουν στάση από μέρα σε μέρα και συνεπώς, υπάρχει μια διαταραχή στην ψυχολογική τους κατάσταση με αποτέλεσμα οι κινήσεις τους να γίνονται πιο έντονες αυξάνοντας την μεταβλητότητα των τιμών.

Τελευταία χθες, το Reuters ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέτασε μια δέσμη με κυρώσεις τύπου Huawei για την κινεζική εταιρία παρακολούθησης βίντεο Hikvision .

Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν την Huawei Technologies σε μαύρη λίστα αφορούσα τα ζητήματα των εμπορικών συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, η ARM εταιρία της Βρετανίας που σχεδιάζει chip σταμάτησε τις σχέσεις με την Huawei προκειμένου να συμμορφωθεί με τον αποκλεισμό. Στρίβοντας το μαχαίρι μέσα στην «πληγή» της εμπορικής διαμάχης, ο στρατός των ΗΠΑ είπε ότι έστειλε δύο πλοία μέσα από το Στενό της Ταϊβάν την Τετάρτη.

Οι αναλυτές της Nomura προειδοποίησαν: Τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η Κίναφαίνεται να προετοιμάζονται για μια παρατεταμένη περίοδο εμπορικών συγκρούσεων . Πιστεύουμε ότι οι εγχώριες πιέσεις και περιορισμοί θα οδηγήσουν και τις δύο πλευρές σε περαιτέρω κλιμάκωση. Χωρίς σαφή πρόοδο, βλέπουμε έναν αυξανόμενο κίνδυνο να διατηρηθούν οι δασμοί μέχρι το τέλος του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!