Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market beat: Η νευρικότητα αυξάνεται όσο πλησιάζουν Ιταλικό δημοψήφισμα και Eurogroup
[Η Ναυτεμπορική]: Market beat: Η νευρικότητα αυξάνεται όσο πλησιάζουν Ιταλικό δημοψήφισμα και Eurogroup

[Η Ναυτεμπορική]: Market beat: Η νευρικότητα αυξάνεται όσο πλησιάζουν Ιταλικό δημοψήφισμα και Eurogroup

Του Κώστα Ιωαννίδη

Οι ισχυροί ξένοι θεσμικοί τον βούλιαξαν και οι ίδιοι του έδωσαν χθες, στο πρώτο μέρος, τη δυνατότητα ολοκληρωτικής αποκατάστασης των απωλειών της Δευτέρας. Αυτοί χθες δεν αντέδρασαν με ατονία, μόλις διαπίστωσαν ότι, πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά διαπραγμάτευσης, οι απώλειες του Τραπεζικού δείκτη οδήγησαν τον μέσο όρο στις 600 μονάδες. Μάζεψαν την προσφορά που αρχικά υπερείχε της ζήτησης, από τις εκκρεμότητες για ρευστοποίηση θέσεων που έμειναν από την διαδικασία των δημοπρασιών του τέλους την προηγούμενη σύνοδο.

Η σταθερή ανοδική κλίση του τραπεζικού δείκτη ήταν η κολώνα που στήριξε την πορεία των βασικών δεικτών για περίπου τρεις ώρες. Το μέγιστο του τραπεζικού δείκτη αντιστοιχούσε σε πλήρη εξαφάνιση των προχθεσινών απωλειών του. Το σοκ της πτώσης της Δευτέρας ξεπεράστηκε η χαμηλή ορατότητα αναφορικά με την πορεία της β αξιολόγησης παρέμεινε και καθιστά πιθανή κάθε τύπου δυναμική για τις συναλλαγές σήμερα.

Ενώ για την υπόθεση της δεύτερης αξιολόγησης το κλίμα διαμορφώνουν σχόλια εγχώριων και ξένων αρμοδίων το κλίμα στην Ευρώπη καθορίζεται από την κατάσταση στην Ιταλία. Για την επιτυχία της δεύτερης αξιολόγησης ομιλούν όσοι θεώρησαν ότι η διάθεση για συμβιβασμό των πιστωτών φαίνεται στην απόφαση να παρατείνουν το χρόνο για την ολοκλήρωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!