Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια κρίσιμη για την τάση εβδομάδα ξεκινά με αρνητικότατο διεθνώς κλίμα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια κρίσιμη για την τάση εβδομάδα ξεκινά με αρνητικότατο διεθνώς κλίμα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια κρίσιμη για την τάση εβδομάδα ξεκινά με αρνητικότατο διεθνώς κλίμα

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η κατακόρυφη βουτιά των δεικτών στη Wall Street, που επηρέασε και το φινάλε στα ευρωπαϊκά την Παρασκευή, ήταν αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των εντάσεων στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Σήμερα ήταν η σειρά των ασιατικών χρηματιστηρίων να εμφανίσουν μαζικά ρευστοποιήσεις προκαλώντας σημαντικές απώλειες στους δείκτες που υποχωρούν όλοι με εξαίρεση αυτόν της Ινδίας που κατάφερε λίγο πριν τις 8:00 δική μας ώρα να αποκτήσει οριακά κέρδη της τάξης του +0,04%.

Εξωγενείς παράγοντες λοιπόν, ψαλιδίζουν τις θετικές προσδοκίες στην αγορά της Αθήνας. Καλό και δίκαιο το +5% για τον ΓΔ σε εβδομαδιαία βάση, αλλά οι προηγούμενες τρεις πτωτικές έχουν κάνει τη ζημιά τόσο μεγάλη, ώστε κανένας δεν αναμένει να μετατραπεί ο μήνας σε ανοδικός. Αλλά οι επενδυτές που τοποθετούνται μεσοπρόθεσμα επιθυμούν να μείνει η μηνιαία απώλεια σε επίπεδα, που να τονίζεται από την πλευρά των ισχυρών θεσμικών, ότι αναγνωρίζεται η πιθανότητα για αλλαγή προς το καλύτερο μετά τις εθνικές εκλογές.

Κάθε πέρασμα του δείκτη κάτω από τις 785 μονάδες θα προκαλέσει ανάφλεξη των ανησυχιών σε επαγγελματίες που χτίσανε με σοβαρότητα θέσεις στο ΧΑ, όταν υπήρξε αναγνώριση της οικονομικής βελτίωσης από τη Moody’s τον Μάρτιο. Αναφερόμαστε σε αυτούς που άντεξαν στη δοκιμασία της πτώσης από τις 785 (κορυφή στις 23 Απριλίου) στις 717 μονάδες στις 20 Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!