Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια υποτονικότητα στα διεθνή, πιθανά θα δοκιμάσει τη διάθεση για ρίσκο
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια υποτονικότητα στα διεθνή, πιθανά θα δοκιμάσει τη διάθεση για ρίσκο

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια υποτονικότητα στα διεθνή, πιθανά θα δοκιμάσει τη διάθεση για ρίσκο

Του Κώστα Ιωαννίδη

Σε τέσσερις συνόδους στο ξεκίνημα του πρώτου μήνα του δεύτερου τριμήνου οι βασικοί δείκτες ΓΔ και 25άρης εμφανίζουν άνοδο +3,85% και +3,96% δηλαδή περίπου +4%, ανεβαίνοντας μια ποσοστιαία μονάδα ανά συνεδρία. Αντίθετα, ο FTSEM εμφανίζει πτώση -1,12%. Ωστόσο στη μεταβολή από την αρχή του χρόνου επέστρεψε το θετικό πρόσημο αν και ακόμα τα κέρδη των δεικτών είναι μικρά.

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν εξαιρετική εικόνα, σε σύγκριση με αυτή που είχαν την εβδομάδα προ του Πάσχα των καθολικών και μάλιστα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση μόλις τρεις εμφανίζουν τον Απρίλιο απώλειες. Είναι οι: ΣΑΡ που χάνει στο μήνα -2,10%, ΕΥΔΑΠ που χάνει στο μήνα -1,85%, και η ΟΛΠ -1,60%. Οι δυο πρώτες διεύρυναν τις απώλειές τους από την πρώτη βδομάδα του Απριλίου την Τρίτη και η μετοχή του ΟΛΠ δεν εμφάνισε μεταβολή. Άρα δεν αλλάζουν τη στάση τους οι θεσμικοί αυτή τη βδομάδα ούτε στην προτίμηση ούτε στην δυσμένεια προς συγκεκριμένες μετοχές. Βελτίωση αισθητή, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, είχε η εικόνα των: ΑΔΜΗΕ από -0,45% στο μήνα πέρασε σε κέρδη +0,11%, και η ΟΠΑΠ από -0,97% πέρασε σε κέρδη +1,18%. Σε επενδυτική δυσμένεια φαίνεται να έχει περάσει η ΓΡΙΒ που από κέρδη Απριλίου +2,26% στις 5/4 με το χθεσινό κλείσιμο έπεσαν στο +0,56%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!