Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια εβδομάδα υψηλής μεταβλητότητας ξεκινά διεθνώς θετικά
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat:  Μια εβδομάδα υψηλής μεταβλητότητας ξεκινά διεθνώς θετικά

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια εβδομάδα υψηλής μεταβλητότητας ξεκινά διεθνώς θετικά

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η ανησυχία των επενδυτών για μια επερχόμενη ύφεση λόγω της αρνητικής επίπτωσης από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ Κίνας υποχώρησε στο τέλος της περασμένης βδομάδας. Βοήθησε σε αυτό μια αναφορά περί αλλαγής στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της Γερμανίας ώστε να περάσουν σε πολιτικές και μέτρα αναζωπύρωσης της οικονομίας τους. Ενώ έκανε μεγάλη εντύπωση και επηρέασε θετικά τις ασιατικές συναλλαγές μια κίνηση που θεωρείται ως ρυθμός καθοδήγησης, από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Καθώς παρουσίασε το Σάββατο βασική μεταρρύθμιση του επιτοκίου για να κατευθύνει χαμηλότερα το κόστος δανεισμού για τις εταιρείες ώστε να αντιμετωπίσει μια επιβράδυνση της οικονομίας που προέκυψε σαν αντίχτυπος ενός εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην έναρξη της τελευταίας συνόδου της εβδομάδας του δεκαπενταύγουστου διαπιστώσαμε και πάλι, την ανεξαρτησία των επενδυτικών κριτηρίων για την Αθήνα. Οι θεσμικοί δεν έλαβαν υπόψη την άνοδο που εμφάνιζαν οι αγορές παγκόσμια. Μόλις ο ΓΔ ξεμύτισε ψηλότερα από τις 801 μονάδες, η αισιοδοξία εξατμίστηκε.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε και άλλα επιχειρήματα, σχετικά με την ανεξαρτησία των επενδυτικών κριτηρίων που παρακινούν τους συναλλασσόμενους στο ΧΑ, έναντι όσων ισχύουν στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά. Αυτό που έχει παγιδέψει τη σκέψη των εγχώριων επενδυτών είναι το πόσο μπορεί να κρατήσει η διόρθωση (-12,15%) από τα υψηλά έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!