Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μετά την υπέρβαση των 900 μονάδων ζητούμενο είναι η διατήρησή της
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μετά την υπέρβαση των 900 μονάδων ζητούμενο είναι η διατήρησή της

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μετά την υπέρβαση των 900 μονάδων ζητούμενο είναι η διατήρησή της

Του Κώστα Ιωαννίδη

Πιθανά οι ξένοι θεσμικοί έχοντας πολύ μεγάλο διάστημα μια αυστηρή εστίαση του ενδιαφέροντός τους στις τράπεζες, άρχισαν να αντιλαμβάνονται την ιδιομορφία της οικονομίας και της αγοράς. Φέτος λοιπόν τολμούν να εμπιστευθούν εταιρίες εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου και αυτή η στροφή, στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, ειδοποιεί καθαρότερα πως η Αθηναϊκή αγορά γυρίζει σελίδα.

Στο διεθνές επενδυτικό στερέωμα οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν κατά νου πως ξεκινά η περίοδος των συναλλαγών εν μέσω διακοπών και εορτών με αποτέλεσμα να εκφράζουν έμπρακτα τη διάθεση για ενθυλάκωση μέρους από τα κέρδη του πρόσφατου ράλι ανακούφισης. Με μικρές απώλειες έκλεισαν αρκετοί δείκτες μετοχών στην ευρωζώνη αλλά και στις ΗΠΑ ενώ σήμερα ανάλογη εικόνα εμφάνισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν επίσης διαδικασίες στην Ουάσιγκτον, όπου η Δημοκρατική Ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση με κατηγορίες για τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου. Η αντίδραση της αγοράς, ωστόσο, έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής, καθώς η ελεγχόμενη Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία είναι ευρέως αναμενόμενο να μην ψηφίσει για την κατάργηση του Trump από το αξίωμα.

Μετά την εντυπωσιακή για τη συνεχή ανοδική δυναμική πρώτη ώρα, που έφερε τον ΓΔ (στις 899,79) μια ανάσα από τις 900 μονάδες, ακολούθησε μια υποχώρηση που στις 11:38 τον οδήγησε στις 896,6.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!