Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Το ήπιο κλίμα διεθνώς καθιστά μικρό το καλάθι των προσδοκιών
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Το ήπιο κλίμα διεθνώς καθιστά μικρό το καλάθι των προσδοκιών

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Το ήπιο κλίμα διεθνώς καθιστά μικρό το καλάθι των προσδοκιών

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η συμφωνία Πρώτης Φάσης μεταξύ ΗΠΑ Κίνας ήρθε , αλλά οι αντιδράσεις στις αγορές παγκόσμια ήταν θετικές και ήπιες, πολύ ήπιες μάλιστα. Ίσως γιατί η συμφωνία της Πρώτης Φάσης δεν εξαλείφει πλήρως τους δασμούς, ενώ οι στόχοι αγορών από την Κίνα ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στους οποίους περιλαμβάνονται τα ενεργειακά, αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα, φαίνονται τρομακτικά υψηλοί για να επιτευχθούν.

Παράλληλα .

Ο δείκτης τιμών αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο το Δεκέμβριο, για να σφραγίσει τον πληθωρισμό του 2019 στο 1,3%, τη χαμηλότερη επίδοση από το 2015. Ο ασθενής πληθωρισμός ήταν εμφανής και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκε στο 1,3%, με τον βραδύτερο ρυθμό του σε τρία χρόνια.

Η απόδοση των 10 ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλό της εβδομάδας 1,780% σε σύγκριση με το υψηλό 1,900% την περασμένη Πέμπτη και τελευταία στις ασιατικές συναλλαγές έφθασε στο 1,793%.

Υπάρχει κάποια διαδικασία μυστική που ενίοτε θωρακίζει το φρόνημα των επενδυτών που συναλλάσσονται στην Αθήνα και έτσι, μένουν αδιάφοροι για τις επιφυλάξεις των θεσμικών στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η σύνοδος λοιπόν παρά την σαφή αποτύπωση μιας διάθεσης για αναμονή στην ταλαιπωρημένη, από τη ροή των μακροοικονομικών δεδομένων, Ευρώπη, εμφάνισε καλύτερο τζίρο και σαφή στροφή των αγοραστών στις τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!