Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι εξελίξεις διεθνώς πλησιάζουν σε σημείο καμπής και ο ΓΔ την οροφή του 2019
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι εξελίξεις διεθνώς πλησιάζουν σε σημείο καμπής και ο ΓΔ την οροφή του 2019

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι εξελίξεις διεθνώς πλησιάζουν σε σημείο καμπής και ο ΓΔ την οροφή του 2019

Του Κώστα Ιωαννίδη

Στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά τα σημαντικά θέματα είναι η πορεία των συνομιλιών για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ Κίνας και η πολιτική της Fed και των ισχυρών Κεντρικών Τραπεζών ως προς τα επιτόκια με στροφή στη χαλάρωση. Από το μέτωπο των μειώσεων των επιτοκίων της Fed πρόσφατα ήρθε το μήνυμα : «Ξεχάστε την μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, περιμένετε το κλασικό των 25 μονάδων κούρεμα στο τέλος Ιουλίου». Αλλά σχετικά με την ένταση των σχέσεων ΗΠΑ Κίνας υπήρξε μια εντύπωση πως ξεκινά ανακωχή για να γίνουν σε ουδέτερο κλίμα οι συνομιλίες των ηγετών το Σαββατοκύριακο.

Ενώ λοιπόν χθες οι βασικοί δείκτες στα αναπτυγμένα χρηματιστήρια υποχώρησαν τα ασιατικά σήμερα έχουν περάσει σε φάση ανόδου γενικευμένα. Η δική μας αγορά στο δεύτερο μέρος χθες με την ώθηση από το αγοραστικό ενδιαφέρον των θεσμικών του δολαρίου είχε το δεύτερο καλύτερο κλείσιμο στο 2019. Οι μετοχές του 25άρη με απώλειες ήταν ελάχιστες και κυρίως υπήρχε για αυτές η δικαιολογία από την αποκοπή μερίσματος. Ο τραπεζικός δείκτης αφού χτύπησε στις 746 μονάδες έκλεισε στις 772 (+1,91%) χονδρικά έχοντας ανώτερο έτους τις 806 και σε κλείσιμο τις 798.

Μετά από βουτιά της τάξης των σχεδόν δέκα μονάδων για τον ΓΔ στο πρώτο δεκάλεπτο και αφού χτύπησε στις 837 με τη συμπλήρωση δύο ωρών είχε επιστρέψει στις 845 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!