Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι εξελίξεις διεθνώς μεγάλωσαν με την Αθήνα να τις παρακολουθεί
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι εξελίξεις διεθνώς μεγάλωσαν με την Αθήνα να τις παρακολουθεί

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι εξελίξεις διεθνώς μεγάλωσαν με την Αθήνα να τις παρακολουθεί

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η εκτίμησή μας στο πρωινό σχόλιο χθες, ήταν πως οι κυρίαρχοι ξένοι θεσμικοί δεν παρασύρονται από στοιχήματα για το αποτέλεσμα της κάλπης του Ιούλη αλλά καταλαβαίνουν πολύ καλά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η αναμονή για τα όσα θα συμβούν στην Οσάκα. Το φρόνημα λύγισε μια αναφορά, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα ήταν ικανοποιημένος με “οποιοδήποτε αποτέλεσμα”. Ανακατεύτηκε και το Ιράν. Σήμερα τα futures των δεικτών στην Ευρώπη είναι πτωτικά ενώ η εικόνα των ασιατικών συναλλαγών είναι μεικτή με τον ευρύτερο δείκτη της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να υποχωρεί ως -0,15%, παρακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street. Ωστόσο στο τέλος του δεύτερου μέρους είχε πλέον οριακή πτώση της τάξης του -0,08%. Η Fed ειδοποίησε ότι μειώσεις 50 μονάδων βάσης δεν είναι δικαιολογημένες.

Ραπανάκια για την όρεξη για ρίσκο τέτοιου είδους, δεν σερβίρονται με επιτυχία. Για να καταλάβουμε την πολυπλοκότητα της σκέψης των ξένων διαχειριστών αρκεί να αναφέρουμε ότι η αποτυχία στην προσπάθεια για απόψυξη των συνομιλιών για τα ζητήματα του εμπορίου οδηγεί σε μια βεβαιότητα. Αφού οι δασμοί θα παραμείνουν, η επιβράδυνση στην ανάπτυξη είναι σίγουρη. Αλλά τότε βεβαία γίνεται και η στροφή της Fed σε μειώσεις των επιτοκίων της, για να επέλθει χαλάρωση που μέσω του φθηνού δανεισμού, θα βοηθήσει στην αναζωπύρωση της δραστηριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!