Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα που η αγορά θα αποσαφηνίσει την τάση της
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα που η αγορά θα αποσαφηνίσει την τάση της

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα που η αγορά θα αποσαφηνίσει την τάση της

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η αγορά περπατάει στο δεύτερο μισό του Οκτώβρη και έχει παρουσιάσει μια σημαντική βελτίωση στις λεπτομέρειες της στατιστικής της εικόνας αλλά δεν έχει αποτυπωθεί μια εντυπωσιακή αλλαγή στη διάθεση των θεσμικών που να πείθει για εγκατάσταση μιας μεσοπρόθεσμης ανοδικής δυναμικής. Ωστόσο συνέχισε ο μέσος όρος να αυξάνεται με ποσοστό της τάξης του +2,1% και στην τελευταία σύνοδο κατοχύρωσε επίπεδα τιμών που είχαν να εμφανιστούν από την πρώτη σύνοδο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι εγχώριοι αναλυτές αναφορικά με τον Τραπεζικό δείκτη, διαπιστώνουν τις συγκρατημένες εκτιμήσεις για κερδοφορία, τους ελέγχους κεφαλαίων (που επηρεάζουν αρνητικά την επιστροφή των καταθέσεων) και τους αδύναμους ρυθμούς εξόδου της Ελληνικής Οικονομίας από την ύφεση, και δικαιολογούν τις πιέσεις στις τιμές. Βεβαίως αναγνωρίζουν πως μια πιθανή πρόοδος, τουλάχιστον στο θέμα των «κόκκινων δανείων», καθώς και η προεξόφληση της συμμετοχής των Ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ΕΚΤ (που θα μειώσει το κόστος του χρήματος για τις Ελληνικές Τράπεζες) θα μπορούσαν να προσφέρουν υψηλότατες αποδόσεις σε σχέση με τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Η στήλη, θεωρεί θετικό μήνυμα το να ανέβει το, από τις 2 Σεπτεμβρίου μέγιστο των τελευταίων τριών μηνών (585 μονάδες), αφού το ξεπέρασε το μέγιστο της Παρασκευής, στις 591,24.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!