Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Ενίσχυση στις προσδοκίες για ανοδική συνέχεια το rebound στο φινάλε χθες
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Ενίσχυση στις προσδοκίες για ανοδική συνέχεια το rebound στο φινάλε χθες

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Ενίσχυση στις προσδοκίες για ανοδική συνέχεια το rebound στο φινάλε χθες

Toυ Κώστα Ιωαννίδη

Πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ την Τρίτη, οι επενδυτές αναμένουν γενικά ότι οι Δημοκρατικοί της αντιπολίτευσης θα αναλάβουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Προέδρου Τραμπ θα διατηρήσει την υπεροχή του στη Γερουσία.

Ενώ οι πολιτικές παρεμβάσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ατζέντα του Trump και να αυξήσουν την πολιτική αστάθεια, συμπεριλαμβανομένων των ακροάσεων που επικεντρώνονται στη διοίκηση, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει ήδη τιμολογηθεί από τους επενδυτές. Εάν οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν την πλειοψηφία σε Κογκρέσο και Γερουσία, οι μετοχές παγκόσμια είναι πιθανό να κινηθούν ανοδικά από ελπίδες για περισσότερες φορολογικές περικοπές. Καθώς ο Τράμπ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η διοίκησή του σχεδίαζε να καταρτίσει ψήφισμα που ζητούσε μείωση 10% για τα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος.

Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ όπου υπάρχει η εκλογική διαδικασία για την εκλογή των αντιπροσώπων στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων κινήθηκαν ανοδικά χθες, συμβάλλοντας στην εμφάνιση διάθεσης για ρίσκο στις ασιατικές συναλλαγές. Όπου οι περισσότεροι δείκτες εμφανίζουν κέρδη εκτός των κινεζικών αγορών και του KOSPI της Νότιας Κορέας. Εδώ είναι δεδομένη σχεδόν η ανοδική κίνηση στο πρώτο μέρος της συνόδου για αίτια που εξηγούμε πιο κάτω αλλά άγνωστη η εξέλιξη στο δεύτερο μέρος ειδικά μετά την απόφαση να συζητηθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός μάλλον σε ξεχωριστό Eurogroup.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!