Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα ελληνικά ομόλογα αποτυπώνουν το country risk, η εκπνοή απελευθερώνει
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα ελληνικά ομόλογα αποτυπώνουν το country risk, η εκπνοή απελευθερώνει

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα ελληνικά ομόλογα αποτυπώνουν το country risk, η εκπνοή απελευθερώνει

Του Κώστα Ιωαννίδη

«Από την ώρα που «χάθηκαν» οι 808 μονάδες και κύρια οι 803, χωρίς άμεση αντίδραση δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα έχουμε υποχώρηση ως τις 787 μονάδες, αλλά αυτή τη φορά κατά την εκτίμησή μας θα μείνει σε αυτή την περιοχή». Σημειώσαμε το πρωί της Τρίτης και ο ΓΔ σταμάτησε την Τετάρτη στις 786,54 για να κλείσει στις 787,90. Για αυτό χθες το πρωί τονίσαμε: «Ο διπλός πυθμένας ίσως είναι καλό σημάδι, αλλά πολύ… ίσως». Την ειρωνεία που έκρυβε λόγω απόλυτης επιβεβαίωσης η επιλογή αυτής της έκφρασης, δεν ήταν δυνατό να την φανταστούμε, αλλά ο ΓΔ αφού χτύπησε μέγιστο στις 795,51 μονάδες, οι πιέσεις που επικράτησαν και εντάθηκαν στο τέλος του δευτέρου μέρους τον έκλεισαν πάλι στις 786,20.

Μπορεί να υπήρξε νίκη των πωλητών που παραμόνευαν στο τέλος της συνόδου για να αδειάσουν στις δημοπρασίες θέσεις σε αρκετά blue chip. Αλλά δεν ξεπεράστηκε το επίπεδο των 786 μονάδων που αποτελεί τον φύλακα άγγελο του ΓΔ (βλέπε τεχνικά ύστατη στήριξη) για να μην επιστρέψει στα χαμηλά των 767 που είναι το κατώτερο για φέτος. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στις αρχές του μήνα, με βάση τις τιμές στο εγκυρότατο inΒroker ήταν πάνω από τα 60 δις ευρώ και από χθες, έχει περάσει κάτω από τα 55.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!