Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Σε δοκιμασία τα μικρά κέρδη του τετραήμερου, γεωπολιτικά έχουμε πόλεμο λέξεων
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Σε δοκιμασία τα μικρά κέρδη του τετραήμερου, γεωπολιτικά έχουμε πόλεμο λέξεων

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Σε δοκιμασία τα μικρά κέρδη του τετραήμερου, γεωπολιτικά έχουμε πόλεμο λέξεων

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η Αθήνα δεν εβίωσε το καθεστώς γενικευμένων πιέσεων στη διάρκεια μιας εβδομάδας που οι αγορές μετοχών στοιχειώθηκαν από το φόβο, που προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Χθες ωστόσο, οι πιέσεις απλώθηκαν όχι μόνο στο τελευταίο καθοδικό ημίωρο που φούντωσαν στο έπακρο αλλά από την πρώτη ώρα της ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Η εκτίμηση της στήλης είναι ότι η παρτίδα ή το στοίχημα για συσσώρευση, αλλά όχι σοβαρή πτώση, που έβαλαν οι θεσμικοί από τη Δευτέρα, σήμερα θα δοκιμαστεί. Αφού χθες, ήταν η εκτίναξη της ΕΕΕ που έδωσε τη δυνατότητα να κλείσουν οι δείκτες χωρίς απώλειες, ενώ τα μεγάλα χρηματιστήρια εμφάνισαν πτώση που το μέγεθός της είχε να εμφανιστεί από τον Μάιο.

Οι ασιατικές αγορές μετοχών στο μέσο των συναλλαγών τους επεκτείνανε την παγκόσμια φυγή από το ρίσκο σήμερα Παρασκευή 11/8, καθώς αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, στέλνοντας τους επενδυτές σε αναζήτηση λιγότερο επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, όπως το γεν, το ελβετικό φράγκο και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Η Wall Street έκλεισε σημαντικά χαμηλότερα μετά από την κίνηση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ξεκίνησε νέο γύρο έντονης ρητορικής, προειδοποιώντας την Πιονγιάνγκ να μην επιτεθεί εναντίον του Γκουάμ ή των συμμάχων των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη σχεδίων για εκτόξευση πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία.

Μετά τις χθεσινές συναλλαγές η στατιστική εικόνα στο ΧΑ επιδεινώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (4 από 15) blue chip έναντι των καθοδικών (19 από 7) και 3 τις ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και ΕΛΠΕ αμετάβλητα. Στις 40 μετοχές της κατάταξης με το μεγαλύτερο τζίρο, είχαν άνοδο 7 από 19 την προηγούμενη σύνοδο, και 3 από 8 ήταν αμετάβλητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!