Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου διεθνώς αλλάζει, επηρεάζοντας την Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου διεθνώς αλλάζει, επηρεάζοντας την Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου διεθνώς αλλάζει, επηρεάζοντας την Αθήνα

Μια διόρθωση σήμερα δεν θα αποτελούσε έκπληξη ενώ θα ήταν μεγάλη ανατροπή αν αυτή γινότανε με εκτίναξη των όγκων. Τότε η προσοχή των ιδιωτών επενδυτών θα εκτιναχθεί και πιθανά οι αντιδράσεις να φέρουν αυτο-τροφοδοσία της πτωτικής δυναμικής.

Η αγορά της Αθήνας σε παράλληλη κίνηση με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια του κόσμου είναι σε μια φάση που διαρκώς σημείωνε νεότερα υψηλά έτους και διετίας αλλά και σε βάθος 28 περίπου μηνών. Χθες στις ΗΠΑ το κλίμα άλλαξε χωρίς ωστόσο να προκληθεί ξεπούλημα σε μια σύνοδο χαμηλών τόνων. Η προσπάθεια της διοίκησης Τραμπ να αναιρέσει και να αντικαταστήσει το γνωστό ως Ομπάμακεαρ πρόγραμμα ασφάλισης συναντά εμπόδια που ειδοποιούν πως οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα που έπονται αυτών στην ασφάλιση, θα καθυστερήσουν. Επίσης μια δέσμη μακροοικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ ανέδειξαν την αδυναμία των πληθωριστικών πιέσεων και των ρυθμών ανάπτυξης, οδηγώντας τους επενδυτές σε αναίρεση των στοιχημάτων για σταθερή συνέχιση της σύσφιξης στη νομισματική πολιτική της Fed.

Αυτόματα αυτή η στροφή έφερε αδυναμία στο δολάριο σήμερα το δολάριο, που έχει ήδη μειωθεί στις πρώτες συναλλαγές, προχώρησε σε απώλειες. Υποχώρησε -0,4% στην ημέρα αγοράζοντας 112,21 γεν, πολύ κάτω από το υψηλό τετράμηνου στα 114,495 που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα. Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 1,1529 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!