Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η Αθήνα ξεκαθαρίζει από το πρόσφατο πτωτικό παρελθόν
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η Αθήνα ξεκαθαρίζει από το πρόσφατο πτωτικό παρελθόν

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η Αθήνα ξεκαθαρίζει από το πρόσφατο πτωτικό παρελθόν

Του Κώστα Ιωαννίδη

Οι επενδυτές παγκόσμια καλούνται να αξιολογήσουν την πρόοδο που φαίνεται να υπάρχει στην διαπραγμάτευση για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ τα προβλήματα γεωπολιτικού χαρακτήρα δεν φαίνεται να επηρεάζουν ακόμα τις αποφάσεις τους.

Η πορεία των τιμών στις συνεδριάσεις του Οκτωβρίου μετά και τη δεύτερη βδομάδα ήταν σχήματος U. Μόνο που στην πρώτη είχαμε πτώση του ΓΔ κατά -5,29% με κλείσιμο του μέσου όρου στις 824,3 μονάδες, ενώ τη δεύτερη εμφάνισε κέρδη +3,84%, αφού πρώτα επιβεβαίωσε ως πυθμένα στην κάθοδο από τις 870 μονάδες τα επίπεδα λίγο πάνω από τις 818.

Ο ΓΔ σταμάτησε στις 856,19 μονάδες την Παρασκευή για να κλείσει οριακά χαμηλότερα στις 855,95 και αυτό διαγραμματικά υπογραμμίζει τη σημασία της σημερινής συνόδου. Διότι κατά την κάθοδό του μεταξύ των συνόδων της 1ης και 2ης του Οκτωβρίου σχηματίστηκε πτωτικό χάσμα μεταξύ των 861,01 χαμηλό της 1/10 και του ανοίγματος στην επόμενη στις 856,58 μονάδες. Αυτό στην περίπτωση ανοδικής αντίδρασης συνήθως λειτουργεί σαν εμπόδιο, που για να ξεπεραστεί χρειάζονται ειδικές προϋποθέσεις στους όγκους συναλλαγών και στοχευόμενη την επιλεκτικότητα του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Στο τελευταίο σχόλιο (προ της αδείας μας) το μήνυμα των παρατηρήσεών μας ήταν το ακόλουθο: “Όσα γίνονται στο ταμπλό δεν είναι αντίδραση πανικόβλητων επενδυτών προ εξελίξεων εκτός προγράμματος, αλλά μελετημένη τακτική, που εξυπηρετεί τους ισχυρούς παράγοντες του ελληνικού χρηματιστηρίου”.

Μετά από έξη ανοδικούς μήνες έναν επίπεδο ο πτωτικός Αύγουστος σφράγισε τη μεταβολή του τρίτου τριμήνου και μετά τον οριακά ανοδικό Σεπτέμβρη ο πρώτος μήνα του τελευταίου τριμήνου ως τώρα είναι πτωτικός από το -5,26% που ήταν η βουτιά του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης την πρώτη βδομάδα. Γιατί το +4,04% την περασμένη δεν ήταν αρκετό και το σημαντικότερο δεν προέκυψε με γενίκευση του αγοραστικού ενδιαφέροντος αλλά από τα μεγάλα κέρδη εννέα από τις εικοσιπέντε μετοχές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!