Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με ανοδικό το διεθνές κλίμα μια αντίδραση δεν αποκλείεται
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με ανοδικό το διεθνές κλίμα μια αντίδραση δεν αποκλείεται

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με ανοδικό το διεθνές κλίμα μια αντίδραση δεν αποκλείεται

Του Κώστα Ιωαννίδη

Είναι βέβαιο πως η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία δεν είναι ρόδινη. Το ίδιο βέβαιο ήταν ότιοι Κεντρικές τράπεζες με πρώτη την ΕΚΤ αυτή τη βδομάδα και την Fed στην επόμενη θα προβούν σε αποφάσεις με στόχο την αναθέρμανση των οικονομιών που εποπτεύουν. Από τις αποφάσεις τους και από τις εξελίξεις στα «καυτά» ζητήματα για τους επενδυτές, θα εξαρτηθεί η πορεία των τιμών των μετοχικών αξιών. Υπάρχει όμως ήδη καταγραμμένη μια αλλαγή στις προτιμήσεις των θεσμικών σε παγκόσμια κλίμακα.

Στη Wall Street χθες, το ράλι στις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές αντιστάθμισε την πτώση στους τομείς της τεχνολογίας και των ακινήτων με τους επενδυτές να ευνοούν τις μετοχές βάσει value και όχι growth. Αυτό αποτελεί μια σημαντική αντιστροφή μετά από πολλούς μήνες υπεραπόδοσης από τα μετοχές με προοπτικές ανάπτυξης όπως οι μετοχές τεχνολογίας. Η στροφή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τον Οκτώβριο και καθώς από την πληροφορία πως το βρετανικό κοινοβούλιο προχώρησε στην αποτροπή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Η αλλαγή στάσης ήταν επίσης εμφανής στις αγορές ομολόγων πριν από τις βασικές ανακοινώσεις Κεντρικών Τραπεζών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή την μεταβολή του κλίματος αξίζει να δούμε και στην αγορά της Αθήνας η οποία κατάφερε να παρουσιάσει μια συσσώρευση ανάμεσα στις 849 και 878 μονάδες αλλά χθες υπήρξαν τόσες γενικευμένες πιέσεις ώστε να περάσει ο ΓΔ κάτω και από τις 846 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!