Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η αγορά δεν κατάλαβε υποχώρηση από την αργία λόγω καθολικού Πάσχα   ​
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η αγορά δεν κατάλαβε υποχώρηση από την αργία λόγω καθολικού Πάσχα   ​

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η αγορά δεν κατάλαβε υποχώρηση από την αργία λόγω καθολικού Πάσχα   ​

Του Κώστα Ιωαννίδη

Είναι παράδοξο, σύμφωνα με τις συνήθειες που επέβαλλε η πολυετής μιζέρια, να συνεχίζεται χωρίς σοβαρή διόρθωση μια άνοδος επί τέσσερις μήνες στη σειρά. Παράδοξο επίσης είναι να έχουν οι ξένοι θεσμικοί Μεγάλη Εβδομάδα και να μην χαμηλώνουν τους όγκους συναλλαγών στην Αθήνα που κυριαρχούν. Δεν είναι συνεπώς παράδοξο να ειδοποιούν για μια διόρθωση οι εγχώριοι αναλυτές. Τα επίπεδα τιμών στα οποία έχουν οδηγήσει οι επενδυτικές επιλογές των ισχυρών θεσμικών είναι σημαντικά με βάση την προϊστορία για την οποία έχουμε αναφερθεί με σχετική σαφήνεια.

Με τη Fed και την ΕΚΤ να δηλώνουν ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού δεν θα αυξηθούν ως το 2020 τα περιθώρια κερδών από τις αγορές σταθερού εισοδήματος στενεύουν και τα χρηματιστήρια γίνονται πεδίο κατάλληλο για αποδόσεις. Τα ζητήματα που γεννούν επιφυλάξεις για το μέλλον των μετοχών είναι κυρίως η ανησυχία για την υγεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και δευτερευόντως ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ Κίνας και τα γεωπολιτικά που ανεβάζουν την τιμή του πετρελαίου. Πρόσφατα λοιπόν έχει επιστρέψει η ελπίδα πως μπορεί να αναθερμανθεί η παγκόσμια ανάπτυξη με όσα μέτρα έχουν λάβει ως τώρα οι κατά τόπους αρμόδιοι. Ειδικά η Κίνα ήταν η οικονομία που είχε ανησυχήσει και σήμερα ανακοίνωσε την επίσημη μεταβολή του ΑΕΠ της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!