Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ManpowerGroup: Σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις η διακράτηση του ταλέντου
[Η Ναυτεμπορική]: ManpowerGroup: Σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις η διακράτηση του ταλέντου

[Η Ναυτεμπορική]: ManpowerGroup: Σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις η διακράτηση του ταλέντου

Η διακράτηση του ταλέντου στο εργατικό τους δυναμικό αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για το 2016 με τίτλο «Προσωπικές Δεξιότητες για την ανάδειξη Ταλέντου στην εργασία».

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο με τη συμμετοχή 3791 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, εστιάζει στον αντίκτυπο των προσωπικών ικανοτήτων στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας ενώ αναγνωρίζει τις διακριτές ικανότητες που χαρακτηρίζουν την κάθε γενιά (Baby Boomers, Generation X & Millennials).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι βασικές ικανότητες αναγνωρίζονται τόσο από τις μεσαίες επιχειρήσεις όσο και από τις επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους, ενώ η αναγνώριση δεν περιορίζεται αποκλειστικά από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Το ιδανικό προφίλ διαφοροποιείται και βασίζεται πλέον στον συνδυασμό ικανοτήτων όπως είναι ο πραγματισμός, η ευελιξία και το ομαδικό πνεύμα. Η επίλυση προβλημάτων, η προσήλωση στον στόχο και η συνεργασία αποτελούν τις ικανότητες οι οποίες κυρίως συνδέονται με το ταλέντο.

Ειδικότερα, η επίλυση προβλήματος (69%), η προσήλωση στον στόχο (58%) και η συνεργασία (57%) αποτελούν τις τρεις πιο επιθυμητές προσωπικές δεξιότητες για το ταλέντο που απαιτούνται από τις εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!