Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάλτα: Ιστορική νίκη του κυβερνώνοντος κόμματος «βλέπει» ο πρωθυπουργός Μουσκάτ
[Η Ναυτεμπορική]: Μάλτα: Ιστορική νίκη του κυβερνώνοντος κόμματος «βλέπει» ο πρωθυπουργός Μουσκάτ

[Η Ναυτεμπορική]: Μάλτα: Ιστορική νίκη του κυβερνώνοντος κόμματος «βλέπει» ο πρωθυπουργός Μουσκάτ

Τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην ιστορία της Μάλτας φέρεται ότι εξασφάλισε το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στις ευρωεκλογές που διεξάγονται σήμερα στο νησί, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζόζεφ Μουσκάτ, επικαλούμενος τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, το Εργατικό Κόμμα συγκέντρωσε περίπου 55% των ψήφων -σχεδόν 48.000 περισσότερες ψήφους από το συντηρητικό Εθνικιστικό Κόμμα, το οποίο φέρεται να συγκέντρωσε 37%- όπως δήλωσε ο ίδιος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVM σήμερα.

«Είναι μια ψήφος εναντίον όσων σκέφτονται αρνητικά. Εϊναι μια ψήφος εναντίον εκείνων που κάνουν τον κόσμο να φοβάται για ανύπαρκτα προβλήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μουσκάτ στον τηλεοπτιό σταθμό TVM, επικαλούμενος τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναμένονται μετά το κλείσιμο και των τελευταίων εκλογικών κέντρων στην Ιταλία. Ωστόσο, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων στη Μάλτα έδωσαν στη δημοσιότητα πρώιμες ενδείξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 72,6%, μειωμένο σε σχέση με το 76,8% που ήταν το 2014.

Η προσέλευση στις ευρωεκλογές στη χώρα μειώνεται σταθερά μετά το 82% που είχε σημειωθεί στις πρώτες ευρωεκλογές στη Μάλτα το 2004 μέχρι το 72,60% σήμερα. Για πρώτη φορά σε αυτές τις ευρωεκλογές η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται ηλεκτρονικά.

Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις 4 από τις 6 έδρες που έχει η Μάλτα στο Ευρωκοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!