Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα εάν απειληθεί στην Ανατ. Μεσόγειο
[Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα εάν απειληθεί στην Ανατ. Μεσόγειο

[Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα εάν απειληθεί στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Γαλλία θα βρίσκεται πάντα και κάθε στιγμή δίπλα σε κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του οποίου η εθνική κυριαρχία θα απειλείται, τόνισε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα και στην απειλή που αντιμετωπίζει στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Γαλλία πιστεύει στην κοινή πολιτική Άμυνας στην Ευρώπη. (…) Θέλω εδώ να υπογραμμίσω ότι η Γαλλία βρίσκεται τώρα και θα βρίσκεται κάθε στιγμή δίπλα σε οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης δέχεται επίθεση στην εθνική της κυριαρχία. Είναι η θέση που πήραμε δίπλα στη Βρετανία στην υπόθεση Σκριπάλ, δίπλα στην Ελλάδα όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο – και μίλησα πρόσφατα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα», τόνισε, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Έχουμε πάντα αυτή τη θέση, γιατί βρίσκεται στην καρδιά της κοινής μας, ευρωπαϊκής κυριαρχίας να έχουμε μεταξύ μας αυτή την αλληλεγγύη», κατέληξε όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Μακρόν, αποφεύγοντας πάντως να κατονομάσει την Τουρκία.

Όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας έκανε την αναφορά του στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, ευρωβουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!