Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν: Ανεφάρμοστα τα αιτήματα της Βρετανίας για το Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν: Ανεφάρμοστα τα αιτήματα της Βρετανίας για το Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν: Ανεφάρμοστα τα αιτήματα της Βρετανίας για το Brexit

Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν επιλογή της Βρετανίας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον δεν θα μετριάσει το κόστος της άτακτης εξόδου.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι τα αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον , για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας διαζυγίου και την κατάργηση της δικλείδας ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα δεν είναι εφαρμόσιμα στην παρούσα μορφή τους.

«Θα μπορούσε (το κόστος ενός σκληρού Brexit) να το αντισταθμίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι. Κι ακόμη και αν ήταν στρατηγική επιλογή τους, το κόστος θα ήταν η ιστορική υποτέλεια της Βρετανίας» προειδοποίησε.

«Δε νομίζω ότι αυτό θέλει ο Μπόρις Τζόνσον. Δε νομίζω ότι αυτό θέλει ο βρετανικός λαός» πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε, επίσης, ότι αύριο, στη συνάντηση που θα έχει με τον Τζόνσον στο Παρίσι, σκοπεύει να του ζητήσει «διευκρινίσεις» για τα αιτήματα που θέτει, ευχόμενος οι συνομιλίες του με το Λονδίνο για το Brexit να είναι όσο το δυνατόν πιο «φιλικές και αδελφικές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!